» » Як голосно свистіти?

Як голосно свистіти?

Як голосно свистіти?
Як голосно свистіти?

Всупереч знаменитій приказці про те, що свист має пряме відношення до грошових збитків, багато хто з нас дуже хочуть навчитися свистіти. У деяких таке бажання обумовлено простим прагненням похвалитися перед друзями, а інші мріють демонструвати своє вміння під час гучних застіль і веселих посиденьок.

Варто зазначити, що така навичка може бути також корисний в різних життєвих ситуаціях: за допомогою гучного свисту можна зупинити автобус, привернути увагу в натовпі в певних ситуаціях і т. Д. У даній статті ми розповімо, як голосно свистіти.

Основна техніка

Існують різні методи навчання гучній свисту, однак наступний спосіб вважається найбільш легким.

  1. Для початку слід з`єднати подушечки великого і вказівного пальців однієї руки до освіти кола. Це виглядає так, як ніби комбінацією пальців ви показуєте "Все добре".
  2. Потім потрібно провести язиком по губах: губи обов`язково повинні залишатися вологими. Рот слід відкривати якомога ширше, але при цьому слід злегка притиснути до зубів губи. Далі комбінацію у вигляді кільця піднесіть до рота, і притисніть мову до стику ваших двох пальців.
  3. Необхідно натискати мовою на кільце (але не навпаки!) Досить сильно, поки кінчик буде загнутий вгору. Це обов`язкове правило, оскільки якщо ваш язик буде вигнутий донизу, нічого не вийде. тепер свистітинеобхідно досить щільно зімкнути навколо кола з пальців губи. В результаті має залишитися маленький отвір між ним і нижньою губою. Важливо простежити, щоб повітря виходило лише з цього невеличкого отвору, в зворотному випадку потрібного звуку домогтися неможливо.
  4. І останній етап - видування повітря. Перед ним потрібно зробити глибокий вдих через ніс (чим глибше вдих, тим пронизливіше свист) і тільки потім видихнути повітря крізь отвір.

Коли все зроблено по інструкції, у вас повинен вийти хороший свист. А якщо ви прагнете вразити всіх довгим свистом, запам`ятайте: видихати повітря слід повільно, а не в один прийом. Майстри гучного свисту також рекомендують проводити тренування перед дзеркалом. Така техніка, на їхню свідченням, допомагає краще запам`ятовувати прийоми і правильно контролювати напругу нижньої губи. Крім того, щоб навчитися свистіти, потрібно постійно тренувати м`язи губ, оскільки саме невміння стуляти їх досить щільно часто призводить до провалів в цьому цікавому мистецтві.

Як свистіти голосно без пальців



Альтернативним варіантом вищеописаної техніки виступає свист без використання пальців. Але такий метод також вимагає постійної практики і має свої особливості. свистітиДля початку слід відтягнути куточки рота догори, піджати верхню губу і притиснути до зубів. Можна зробити це за допомогою пальців. Після цього мова слід відвести назад в такому положенні, щоб його кінчик залишався плоским, а інша частина - злегка складеною.

Потім потрібно зробити глибокий вдих носом і випустити повітря крізь простір, що утворився, що розділяє зуби і ваш язик. Видихати слід різко, щоб свист був досить гучним. Спочатку, звичайно, буде не дуже легко досягти потрібного звуку, але з часом ви навчитеся видихати сильніше.

По темі читайте також нашу статтю Як навчитися свистіти.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!