» » » Як вивчити англійську?

Як вивчити англійську?

Як вивчити англійську?

З чого я свого часу почав вивчення англійської? З того, що випросив у сусіда по під`їзду кишеньковий словник. Як не смішно, тоді в книжкових магазинах було проблемою купити словник. Зараз в магазині ви можете знайти масу словників, підручників, комп`ютерних курсів з англійської, фільми та аудіокниги англійською. Однак питання про те, як вивчити англійську, а вже тим більше - як швидко вивчити англійську, як і раніше для багатьох стоїть дуже гостро.

Як довго доведеться вчити?

Відразу повинен сказати, не вірте тому, хто стверджує, що знає, як за день вивчити англійську - це просто нереально. По-моєму, нормальний термін досягти рівня, коли можеш використовувати на практиці свої знання англійської - близько двох років. Термін здається великим? Так адже хтось вчить і по 10 років, і все ще не задоволений результатом!

Самостійно або з учителем?

Для початку вирішіть, чи готові займатися самостійно або треба йти на курси. Мені здається, що заняття на курсах або з репетитором все-таки необхідні. Так, зараз багато аудіокурсів для самостійного вивчення. Так, Інтернет дає можливість спілкування з носіями мови на різних форумах, просто по асьці. Але людина не може сам відстежити свої помилки. А ваш англомовний співрозмовник навряд чи стане вас поправляти - неввічливо якось, та й навіщо йому це треба? Тому на якомусь етапі все-таки на курси походити варто. Відразу або потім - вирішуйте самі. Мені здається, якусь базу можна набрати самостійно, потім піти на курси більш просунутого рівня.

Вчити слова або фрази?



З чого починати заняття? З найпростіших діалогів, запам`ятовуючи правила побудови англійських фраз, і потихеньку нарощуючи словниковий запас. Дуже важливо запам`ятовувати саме приклади побудови цілих фраз, потім ви зможете створювати аналогічні фрази за тим же шаблоном. Просто заучувати слова недостатньо! Справа в тому, що правила побудови фраз в англійському відрізняються від звичних нам. Отже, якщо ви в російській фразі замініть кожне слово на англійське, і напишете або скажете вийшло англомовному співрозмовнику, швидше за все, результат буде не дуже вдалим. У кращому випадку ваша фраза викличе посмішку, в гіршому - вас просто не зрозуміють.

Як це все запам`ятовувати?

Тому запам`ятовуйте фрази (хоча містяться в них слова окремо повторювати можна і потрібно!). Як вивчити англійські слова? Хорошим способом запам`ятовування слів є асоціативний метод. Ви повинні створити якийсь яскравий образ, картинку, пов`язані зі значенням і звучанням слова, яке хочете запам`ятати. Наприклад, слово confine - межа, обмежувати. Слово співзвучно (на мій погляд, по крайней мере) російського слова "цукерка". Уявіть, що вам потрібно утримати на місці дитини, і ви викладаєте навколо нього кордон з цукерок. Звичайно, дитина тепер нікуди не дінеться, поки не з`їсть цукерки. Через кілька годин після прочитання цієї статті можете запитати себе, чи пам`ятаєте ви, як перевести confine? Імовірність, що пам`ятаєте, набагато вище, ніж якщо б ви просто прочитали це слово і його переклад.



У процесі навчання важливо задіяти якомога більше каналів сприйняття. Тому рекомендується відразу починати не тільки читати діалоги, але і прослуховувати їх. Або навіть спочатку прослуховувати велику кількість часу, а потім читати. Неважливо, що ви не розумієте, про що йде мова - вслушивайтесь в музику мови. Фрази будуть осідати десь у підсвідомості, потім англійські слова швидко і міцно зв`яжуться з їх російським перекладом. Зручність прослуховування діалогів в тому, що завдяки цьому можна присвятити англійської велику кількість часу яке пропадає даремно - при поїздках в транспорті, наприклад.

Займайтеся регулярно!

Ще одна порада, як вивчити англійську мову: займайтеся регулярно. Це дуже важливо, особливо на початковому етапі, коли нічого не зрозуміло, нічого не виходить і хочеться все кинути. Потрібно пройти цей бар`єр. Потім стане легше і цікавіше. Набравши деякий словниковий запас, ви зможете вибирати для себе книги та фільми за інтересами. Зрозуміло, якщо ви любите фантастику, то читати англійською Бредбері і Шеклі вам буде набагато цікавіше, ніж стандартні тексти з підручника. Гірше, якщо ви любите тільки бойовики зі Шварценеггером - великий словниковий запас звідти не почерпнути, а фразу I`ll be back ви і так вже знаєте :)

Попередній пункт більшою мірою відноситься до порад, як вивчити англійську самостійно. Однак, як я вже говорив, позайматися з викладачем все-таки потрібно. Які курси чи будь репетитора вибрати - вирішуйте самі. Бажано, звичайно, щоб займатися було б реально цікаво і навантаження була б близька до межі ваших можливостей. У цьому випадку можете вважати, що не дарма витрачаєте гроші на своє навчання.

А навіщо ви вчіть англійську?

Ну і останнє - думайте про те, як використовувати отримані знання англійської. Мотивація - дуже суттєвий момент в навчанні. Ви повинні твердо знати, що англійська дозволить вам добитися: 1) ... 2) ... 3) ... Самостійно замініть трьох крапок на фрази, виходячи з ваших інтересів і системи цінностей. Для одного важливіше кар`єра і висока зарплата, для іншого - можливість подорожувати і спілкуватися за кордоном, третій хочеться читати С.Кінга в оригіналі. Головне, щоб ви відчували, що вчіть англійську не просто так.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!