» » Як цікаво провести урок?

Як цікаво провести урок?

Як цікаво провести урок?

Кожен урок - це час, який учень повинен провести цікаво. Так, так, саме цікаво, а не нудно. Як показує практика, цікаві уроки дозволяють краще освоювати школярам матеріал з будь-яких предметів, в тому числі і тим, які для багатьох учнів здаються надзвичайно нудними і не заслуговують їхньої уваги. Зверніть увагу, шановні викладачі, що зробити цікавим можна, як урок історії, так і англійської мови. Незважаючи на те, що ці два предмети абсолютно не схожі між собою, існують загальні правила, які підкажуть вам, як цікаво провести урок.

Урок історії

Історію своєї країни, історію розвитку нашої цивілізації повинен знати кожна людина. Вивчення історії, як розділу науки, починається зі шкільної лави. Саме від якості проведених уроків з цього предмету буде залежати. Наскільки учень полюбить історію. Можливо, цей предмет стане основним видом діяльності учня в його дорослому житті. Перед тим, як зробити урок цікавим, зверніть увагу, що кожен ваш урок повинен умовно ділитися на три частини - перевірка домашнього завдання, виклад нового матеріалу і робота з перевірки того, як учні засвоїли викладений матеріал.

Як відомо, історія - це безліч історичних подій, які відбувалися в різних частинах нашої країни або світу (якщо ми говоримо про світову історію), тому цікавий початок уроку може бути тільки в тому випадку, коли ви будете не питати у учнів домашнє завдання, а почнете виклад нового матеріалу. Обов`язково в своїй доповіді керуйтеся картами і схемами, всілякими таблицями та іншим прикладним матеріалом. У кожній школі створено комп`ютерний клас, який ви можете використовувати для того, щоб представити своїм учням презентацію по конкретному історичному події.



Намагайтеся більше імпровізувати на своїх уроках, і, звичайно ж, ви повинні знати матеріал за подією не тільки той, який викладено в підручнику. Якщо ви не будете знати відповіді на запитання учнів, то найцікавіший урок може перетворитися в нудний, і при цьому, ви втратите авторитет в очах своїх учнів. Тому додавайте до шкільної програми з історії нові факти, які набагато цікавіше тих, які викладені в підручнику. Цікаві факти можна знайти в Інтернеті, або ж регулярно переглядаючи історичні фільми, адже в них описані не тільки події, але і долі особистостей, які змінили хід історії нашої держави.

Урок англійської мови



Неважливо, в якому класі - в першому чи в дев`ятому ви викладаєте англійську мову, ви повинні розуміти, що він дається учням досить складно. Тому ваша задача - провести цікаві ігри на уроках, які дозволять засвоїти новий матеріал і закріпити старий. Крім того, психологи стверджують, що мозок кожної дитини глибоко індивідуальний. І, якщо одному учневі досить одноразово прочитати речення, щоб запам`ятати його, то іншому - знадобиться час, а то й більше вивчати навчальний матеріал. Найдієвішим способом запам`ятовування навчального матеріалу є наочні посібники. Якщо ви вивчаєте з молодшими школярами овочі або фрукти, то постарайтеся принести їх на урок (можна використовувати муляжі замість справжніх фруктів). Одночасно чуючи іноземне слово і бачачи його наяву, дитина швидше запам`ятає його назву англійською мовою.

Знайдіть в Інтернеті цікаві відео-уроки з англійської мови, щоб запропонувати їх своїм учням в якості додаткового матеріалу, який допоможе швидше вивчити англійську мову. Кожен урок можна починати з невеликої сценки, яку ви разработаете самі, і регулярно будете давати дітям слова персонажів сценки. Увага! Розробляючи сценку, не забувайте, що всі слова, які ви даєте учням, повинні бути пройденим матеріалом. Сумне виклад уроку призведе до того, що учень, якому не подобався англійську мову, ще більше його не полюбить.

Перед тим, як цікаво почати урок, ви можете поцікавитися у своїх учнів, якими вони хочуть бачити ваші уроки. І нехай це буде невелике опитування серед учнів, але він допоможе вам привернути увагу школярів до навчання. Обов`язково врахуйте при розробці своїх уроків побажання ваших підопічних, адже, якщо їх інтереси і методика проведення ваших уроків повністю співпадуть, то навчанням їм буде набагато легше. При цьому ви підвищите успішність в класі, що важливо для кожного вчителя і кожної школи.

Звичайно ж, учні з полюванням будуть ходити на уроки того вчителя, який їм подобаються, в якому вони бачать людину, що представляє інтерес для них. Як в особистісному, так і в професійному плані. Ви повинні подружитися з учнями, і тоді ваші уроки не будуть викликати у них відрази. Особливо ці правила стосуються навчання в старших класах.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!