» » Як добре вчитися в школі?

Як добре вчитися в школі?

Як добре вчитися в школі?

Досить багатьох школярів хвилює, як добре вчитися в школі. На кого-то тиснуть батьки, на кого-то вчителі, хтось сам замислюється про це, усвідомивши, що скоро потрібно буде надходити. Почати вчитися ніколи не пізно, приступай до підвищення своєї успішності прямо зараз.

Як краще вчитися в школі: поради

  • Знайти мета і сенс добре вчитися. Для початку, необхідно визначитися, навіщо тобі потрібно краще вчитися. Особливо це актуально для тих, кого змушують вчитися дорослі. Тобі потрібна мета, яка буде важлива саме для тебе: вступити туди, куди ти хочеш, але де великий конкурс-стати кращим в класі, привернути чиюсь увагу-отримати похвалу і схвалення батьків-зробити так, щоб тебе поважали вчителі і т. д. Усвідомлення цієї мети вже має підказувати, як змусити себе вчитися.
  • Розпиши конкретні завдання - що потрібно зробити, щоб краще вчитися. Розділи цю глобальну мету на маленькі: «зробити 4 домашніх завдання з математики, написати на 5 контрольну по літературі, навчитися рахувати інтегральні рівняння» і так далі. Чим менше і конкретніше завдання, тим простіше її виконати і тим простіше тобі самому зрозуміти, як краще вчитися в школі і що для цього зробити.
  • Ходи на всі уроки - в школі до прогулів відносяться дуже строго. Але навіть якщо пропускаєш уроки з поважної причини, запитай у однокласників, що було на уроке- поцікався у вчителя, що можна почитати на цю тему і пройди пропущений матеріал самостійно.
  • Чи не відволікатися під час уроків - відволікаючись, ти втрачаєш з уваги важливий матеріал і коментарі до нього. Відволікатися можна через одного, який сидить поруч і прагне завжди скоріше повідомити тобі свіжу шутку- на телефон з іграми, есемесками, аською, або вільним виходом в інтернет плеер- приставку та й багато чого ще. Знаючи, які речі тебе відволікають, краще не брати їх з собою в школу, не діставати на уроці, а від одного отсесть подалі, по можливості пояснивши, що і навіщо ти робиш. Якщо навколо тебе не буде нічого цікавого, нічого, що може тебе відволікти, можливо тобі стане цікавий сам урок.
  • Ще один спосіб, як добре вчитися в школі - уважно слухай вчителя - слухай не тільки правила і завдання, а й те, що він про них говорить. Часто увагу учнів зосереджується тільки при словах «контрольна», «домашнє завдання» або «оцінка за чверть», але вчитель зазвичай добре розбирається в своєму матеріалі, він може згадувати спосіб, яким завдання вирішити можна легше або говорити про дрібних деталях життя автора. Такі дрібниці можуть пройти непоміченими, а можуть запам`ятатися і стати в нагоді тобі на іспиті.
  • Став питання - не всі вчителі люблять питання, хтось може різко відреагувати на прохання повторити або пояснити ще раз. Якщо тобі щось незрозуміло, спробуй пом`якшити питання, зроби його уточнюючим, запитай про щось конкретне. Допомогти тобі, якщо щось незрозуміло, зможе не тільки вчитель, можна попросити допомоги у однокласників, однокласник який розбирається в темі іноді може розповісти її тобі краще, ніж учитель, адже він буде пояснювати вашим мовою, а не термінами з підручника.
  • Виконуй завдання - не списував їх у інших або з решебник, вирішуй самостійно. Домашні завдання ставлять не просто так, їх завдання - закріпити твої знання, так що краще всього, якщо ти будеш виконувати завдання саме в той день, коли його поставили. По-перше, так буде простіше, адже матеріал пройдений тільки що, і ти добре його пам`ятаєш, і знаєш, як що вирішувати. По-друге, ти дійсно зможеш закріпити новий матеріал в пам`яті, а не болісно згадувати і вчитися все робити заново потім. По-третє, повторюючи ти виробляєш навички, «набиваєш руку», чим більше завдань певного типу ти вирішиш, тим простіше буде вирішити такі завдання через якийсь час.
  • Структурує свого часу - якщо за день після школи тобі потрібно встигнути, в спортивну секцію, на курси мови, зробити домашню роботу і зустрітися з друзями, роби домашню роботу першої. Кількість справ, які зробити ще має бути, буде підстьобувати, і ти будеш працювати швидше. Знаючи, скільки у тебе справ, ти вже не будеш так лінуватися.




Ці поради допоможуть тобі краще вчитися в школі лише в тому випадку, якщо ти сам цього захочеш. Успіхів!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!