» » Що таке відкритий урок?

Що таке відкритий урок?

Що таке відкритий урок?

Відкритий урок, що таке визначення несе в собі? Саме слово "відкритий" має на увазі, що присутність на ньому має бути доступне для всіх охочих. Щоб відповісти на це питання, звернемося спочатку до загального визначення уроку.

урок

Урок - обмежений певними рамками відрізок навчального процесу в сучасній школі. Він містить в собі всі компоненти навчально-виховного процесу. Під час уроку вчитель і учні виконують ряд дій, спрямованих на досягнення поставлених освітніх цілей і завдань.

Відкритий урок

Відкритий урок - це урок, під час якого вчитель застосовує нестандартні методи подачі матеріалу. Це може бути вікторина, обговорення, виступ з доповідями тощо.

На відкритому уроці, як правило, присутні спостерігачі, це можуть бути будь-які бажаючі, колеги, керівник або комісія. Щоб учитель і учні відчували себе впевнено, бажано робити на відкритому уроці те, що практикується зазвичай. Ще краще включати цікаві ідеї в стандартні уроки, тоді в звичній обстановці діти будуть вести себе природно, і відкритий урок пройде відмінно.

Для більш докладної інформації про те, як провести відкритий урок, перегляньте наступні статті Як провести відкритий урок.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!