» » » Як перевірити відкритий порт?

Як перевірити відкритий порт?

Як перевірити відкритий порт?

Багато пользователіломают голову над проблемою, як перевірити відкритий порт своїми засобами? Адже якщо порти відкриті, то вони можуть становити загрозу для комп`ютера. Така загроза полягає в проникненні ззовні. Тобто більш просунуті користувачі або хакери можуть проникнути в комп`ютер. Далі вони можуть завантажити будь-яку інформацію або просто залишити вірус. Для того, щоб зрозуміти, як перевірити відкриті порти необов`язково читати багатотомні мануали. Досить скористатися необхідні інструменти, яка вбудована в будь-яку модифікацію ОС windows.

Інструкція з перевірки відкритих портів

В першу чергу необхідно провести запуск командного рядка. У меню "Пуск" користувач вибирає підміню "Все програми". В папці "Стандартні" знаходиться командний рядок. Після того, як вона знайдена, слід виконати наступну операцію: netstat -a | find "LISTENING". Після того, як команда виконана, на екрані висвітиться повний список всіх відкритих портів.

Далі, як отримано цей список можна перевірити які саме порти є відкритими. Вони визначені в другій колонці. Важливо розуміти, що дана інструкція призначена тільки для комп`ютерів з встановленою на них російськомовною версією операційної системи Windows. В англомовних версіях командний рядок буде називатися Command Prompt.

Таким чином, після ознайомлення з цією короткою інструкцією можна зрозуміти, як перевірити відкриті порти. Однак іноді слід піти трохи далі. Перед тим, як перевірити, який порт відкритий, необхідно зрозуміти, що таке діапазон. Діапазон включає в себе всі порти від нуля до шістдесяти п`яти тисяч п`ятисот тридцяти п`яти. Однак слід зазначити, що відкриття будь-якого порту не має можливості через обмежень TCPIP-протоколу. Найбільш популярні протоколи можуть розташовуватися тільки в діапазоні від нуля до однієї тисячі двадцяти трьох.



Тепер можна переходити безпосередньо до визначення відкритих портів. Найбільш простим методом такого визначення є команда "netstat -b -n", яку необхідно прописати в командному рядку. Після того, як дана команда буде виконана, на екрані з`явиться інформація про те, якими портами користується ту чи іншу програму.

Потім, як ті чи інші віруси потрапляють на персональний комп`ютер, вони можуть переправляти інформацію про користувача своїм господарям. Зробити це досить просто. Для цього шпигунська програма самостійно відкриває порт і переправляє відомості своєму власникові. Тим більше, що будь-яка операційна система має свої слабкі місця, які дозволяють зловмисникові без праці добиратися до цікавить його інформацією.

Тому, краще використовувати спеціальні програми, які будуть закривати порти і контролювати їх. Тим більше, що в даний час таких програм досить багато на ринку комп`ютерного програмного забезпечення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!