» » » Як дізнатися порт комп'ютера?

Як дізнатися порт комп'ютера?

Як дізнатися порт комп`ютера?

Комп`ютерний порт - це спеціальне з`єднання, призначене для прийняття та відправлення даних. Але, як дізнатися порт комп`ютера? У цьому вам допоможуть поради, наведені нижче.

Як перевірити порт комп`ютера

Є кілька способів перевірки комп`ютерного порту:

  • Відкрийте командний рядок (її можна знайти в розділі «стандартні програми»), напишіть в консолі команду «netstat» і натисніть на «введення». Вам відкриється весь список використовуються портів вашого комп`ютера, а також IP-адреси.
  • Можна конкретизувати завдання, змінюючи команду, наприклад, якщо набрати «netstat -a», ви побачите всі використовувані порти і все з`єднання, «netstat -o» - покаже ідентифікатор будь-якого процесу з`єднання, «netstat -n» відобразить цифрові значення портів і реальні IP-адреси. Загальноприйняті псевдоніми і імена DNS будуть відображатися за замовчуванням.
  • Якщо ви хочете дізнатися, як перевірити порт на комп`ютері, не користуючись командним рядком, то такий спосіб існує: з офіційного сайту корпорації Майкрософт для завантаження спеціальну утиліту - TCPView, яка, по суті, має той же функціонал, тільки оснащений графічним інтерфейсом. Погодившись з ліцензійною угодою, ви побачите всю інформацію в вікні, програми. Бувають і інші програми, які допомагають побачити відкриті комп`ютерні порти, наприклад «Advanced Port Scanner» і т. П.
  • Так само, для перевірки порту можна скористатися послугами спеціальних інтернет-сервісів. Наприклад, виявити такі відкриті порти, які включають прямі потенційно небезпечні, можна тут, а перевірити якийсь один, конкретний порт - тут .


Тепер ви в курсі того, як дізнатися порт комп`ютера. Виберіть найзручніший для вас спосіб і все вийде.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!