» » » Як стати відмінником?

Як стати відмінником?

Як стати відмінником?

У будь-якому класі завжди є успішні учні, які демонструють блискучі результати з усіх предметів. Також серед однокласників завжди знайдуться хлопці, яким з різних причин може важко даватися шкільна програма. Проте, в кожного учня закладений потенціал, який при бажанні і наполегливості завжди можна розкрити. Далі в статті наведено кілька рекомендацій, в яких докладно описано, як стати відмінником.

Розстановка пріоритетів і планування

Якщо ви твердо вирішили взятися за навчання і стати відмінником, в першу чергу слід виділити більше часу для занять вдома. Якщо на момент прийняття рішення у вас є кілька предметів, за якими справи йдуть особливо важливо, постарайтеся кожен день виділяти кілька годин для поглибленого вивчення важко піддається матеріалу. Самодисципліна - це те, що вам в першу чергу доведеться освоїти. Для досягнення поставленої мети слід розставити пріоритети. Доведеться мужньо долати бажання витратити кілька вільних годин на прогулянку з друзями або гру на комп`ютері і замість цього сідати за підручники. Тільки наполегливою працею можна досягти результатів.

Складіть докладний графік на тиждень і план вивчення предметів, виділіть важкі для розуміння дисципліни і намагайтеся кожен день хоча б одну годину приділяти їх вивчення.

Позитивний настрій

Психологи стверджують, що багатьом потенційно здібним учням отримувати хороші оцінки заважає занижена самооцінка. Переконаність у тому, що ви не зможете освоїти якийсь предмет, а також страх перед учителем може істотно вплинути на навчання. Потрібно зрозуміти, що як в школі, так і в майбутньому, в університеті або на роботі, вам не завжди будуть зустрічатися тільки розуміють і добрі люди. Важливо зберегти позитивний настрій всередині себе. Кожен учень здатний демонструвати відмінні результати. Потрібно тільки повірити в себе і братися до роботи.

Домашня робота

Стати відмінником у школі неможливо без серйозного підходу до виконання домашнього завдання. Так уже влаштована наша система освіти. Багато халатно відносяться до усних завдань, а тим часом це вкрай важливий аспект у вивченні нового матеріалу. Засвоїти пройдений урок за 45 хвилин неможливо. Для того щоб все сказане вчителем відклалося в пам`яті, потрібно обов`язково повторити тему і пропрацювати її самостійно.



Намагайтеся виконувати завдання в той же день, в який його задають. Тоді отримана на уроці інформація не встигне забутися і вам буде легше її засвоїти, щоб потім не доводилося постійно до неї повертатися.

Чи не намагайтеся зазубрити урок, так як механічне заучування фраз з книжки не допоможе у вирішенні завдань на контрольній. Кілька разів уважно прочитайте правило або теорему, постарайтеся детально в ній розібратися, зрозуміти, як її застосовувати.

Не бійтеся задавати питання

Зазвичай на запитання вчителя: "Все зрозуміло?" учні відповідають дружним киванням, після чого на самостійної та контрольної роботи з`ясовується, що велика частина класу абсолютно не зрозуміла пройдений матеріал. Ніколи не соромтеся питати, якщо щось незрозуміло. Питання - це ознака не дурниці, а бажання розібратися в матеріалі. Більшість вчителів будуть раді питань і тому, що на уроках їх слухають.

Більше корисних порад ви знайдете в наших статтях - Як стати відмінницею і Як вчитися на відмінно.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!