» » » Як зрозуміти математику?

Як зрозуміти математику?

Як зрозуміти математику?

Питання, як зрозуміти математику, частіше виникає у людей з гуманітарним складом розуму. Проблема полягає в тому, що математику необхідно саме зрозуміти, вловити суть, а заучування формул і теорем, без першої складової стає марною справою. При систематичних заняттях навіть люди, яким математика дається важко, можуть навчитися логічно думати, зіставляти і прораховувати на кілька кроків вперед, що просто необхідно при вирішенні математичних завдань.

Якщо дитина не розуміє математику, допоможіть йому розбиратися в суті явищ, де і звідки щось береться, як це взаємопов`язано, як отримати те, чого не вистачає.



Ось інструкція для всіх тих, хто шукає відповідь на питання - не розумію математику, що робити?

  • Почніть вивчати матеріал з самого початку, тому що в точних науках неможливо зрозуміти що-небудь без знання попереднього матеріалу. З самого першого уроку розберіться в формулюваннях теорем і правил так, щоб для вас ці рядки були порожнім звуком. Читаючи правило, пишіть на папері з чого воно складається, для чого необхідно. Так, можливо креслите схемки або пишіть тези до тих пір, поки точно не будете впевнені в тому, що вам все зрозуміло. Не соромтеся перепитувати вчителя, якщо що-небудь не вловили або не ясно. Втративши нитку міркування, доведеться починати все заново.
  • Якщо уважно прочитати кілька тем з алгебри або геометрії, можна помітити, що постійно застосовується кілька методів доказів - метод від протилежного або метод індукції. Запам`ятайте їх раз і назавжди. Не допускайте прогалин в знаннях, так як нерозуміння однієї теми закриває вам двері в розуміння наступного. Часто математику не розуміють через слабкі початкових знань.
  • Основоположник геометрії Евклід говорив, що в математиці немає царських шляхів. Універсальних легких способів для розуміння математичних законів немає. Вашим порятунком буде регулярні заняття, знаходження рішень по готовим формулами, більш розвинутою логіки, рідкісне використання калькулятора і практика. Перегляньте, як вирішується завдання на конкретне правило, постарайтеся вирішити подібне самостійно, далі беріться за більш складні завдання.
  • Уявляйте всі рішення наочно, правильно будуйте графіки функцій, навчитеся зображати тригонометричні функції - це ази, на їх основі і будуються теореми і докази. Так само розвивайте просторове мислення.
  • Якщо не можете розібратися в усьому самі, зверніться до вчителя, візьміть кілька приватних уроків. З власного досвіду скажу, маючи гуманітарний склад розуму, завжди отримувала найвищий бал з математики, завдяки систематичному і наполегливій праці. Ніколи не залишала невирішених завдань, годинами розбирала правила, не пропускала уроки, дуже багато працювала, якісно заучувала формули. В результаті, через 10 років, до цих пір з легкістю можу вирішити задачу по будь-якій темі, враховуючи, що з математикою ніяк не пов`язана.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!