» » » Як зрозуміти текст?

Як зрозуміти текст?

Як зрозуміти текст?

Ви читаєте книгу, але у вас не виходить зрозуміти її сенс? Як зрозуміти текст твору і запам`ятати його? Насправді можна навчитися розуміти книги будь-якого жанру, і якщо ви будете дотримуватися наступних рекомендацій, через деякий час у вас все буде виходити.

Щоб краще запам`ятати прочитане, вам потрібно:

  1. Робити невеликі перерви.
  2. Міркувати над проблемою і вчинками героїв.
  3. Читати вголос.
  4. Усамітнитися в спокійному місці.
  5. Вимкнути музику і телевізор.
  6. Не поспішати.
  7. Робити записи під час прочитання.
  8. фантазуйте

Розберемо кожен пункт окремо:

Робіть невеликі перерви

Ви втомилися читати, але все одно продовжуєте це робити, незважаючи на втому і біль в очах? Відпочиньте хоча б півгодини, і лише після цього приступайте до читання знову.

Міркуйте над проблемою і вчинками героїв

Прочитавши чергову сторінку задумайтеся - а як би ви вчинили на місці героїв і що рухало ними? Вам потрібно зрозуміти суть мислення різних людей, це дуже цікаво і завдяки цьому ви зможете не тільки запам`ятати прочитане, а й краще розбиратися в людях.

Читайте вголос

Багато людей краще розуміють, коли читають книгу вголос. Звичайно ж такий метод краще практикувати тільки вдома, але все-таки рекомендуємо спробувати. Читайте абзац тексту вголос, наступні кілька пропозицій - про себе. Поступово ви зможете привчити себе до читання про себе і почнете розуміти зміст тексту.

самота

А що робити, якщо ваші домашні не дають вам спокійно прочитати книгу і постійно шумлять? Читайте у ванній кімнаті або на кухні, в крайньому випадку - в сусідньому парку, на лавці.

Телевізор або музика



Багато під час прочитання книги включають гучну музику або улюблений серіал. На жаль, у вас не вийде поєднати дві справи відразу, так як в результаті ви не зрозумієте, про що книга і пропустіть безліч важливих моментів. Вам потрібно сконцентруватися на чомусь одному, в даному випадку - на читанні книги.

Не поспішайте

Читайте повільно і вникати в усі деталі. Якщо ви будете поспішати і пропускати по кілька рядків, навряд чи у вас вийде вловити сенс вмісту, і вам знову доведеться перечитувати все з самого початку.

робіть записи

Заведіть окремий блокнот, в якому ви будете позначати всі найцікавіші моменти. Обов`язково запишіть імена головних і другорядних героїв, а також події, які відбуваються в творі. Бажано записувати сюжет кожного розділу, якщо є можливість і час - кожного епізоду. Писати текст ви повинні своїми словами, коротко і зрозуміло. Після прочитання нової глави обов`язково поверніться до старих записів і згадайте всі ті події, які відбувалися перед цим.

включіть фантазію

У вас не виходить вникнути в суть того, що написано в книзі? Розвивайте свою фантазію - уявіть головних героїв - їх зовнішність, міміку і голос. Як тільки ви будете читати книгу, в вашій уяві відразу ж будуть з`являтися знайомі образи, і ви з легкістю запам`ятайте навіть самий заплутаний сюжет.

Тепер ви знаєте, як розуміти текст і що для цього потрібно робити, головне - наполегливість, жага нових знань і ентузіазм!

А щоб збагатити свій багаж знань ми рекомендуємо прочитати статтю - Як зрозуміти прислів`я.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!