» » » Як написати книгу?

Як написати книгу?

Як написати книгу?

Хочу написати книгу! З чого почати і як взагалі це робиться? Якби ви знали, як багато людей по всьому світу спантеличені цією думкою. Перший досвід, у чому б він не був, завжди дається непросто. Але життя - це рух, не можна зупинятися на досягнутому, потрібно прагнути досягати одну мету за одною.

Яку написати книгу

При виборі жанру і теми книги необхідно буде врахувати ряд основних чинників:

  • Писати потрібно про те, що вас цікавить. Якщо тема вам байдужа, то нудьга звучатиме в кожному рядку книги, як би ви не намагалися приховати її за яскравими фарбами. У письменника не вийде викликати інтерес читача до книги, якщо сам він не зацікавився темою. Подумайте про майбутнє ... Прочитавши одну нудну книгу з вашим прізвищем на обкладинці, на наступний ваш проект він навіть не подивиться.
  • Подумайте про інтереси цільової аудиторії. Якщо тема буде цікава тільки вам і парочці ваших знайомих, то сенсу видавати безліч екземплярів не буде.
  • Розкажіть читачеві про те, що особисто ви знаєте і вмієте. Поділіться своїм досвідом. Завжди цікавіше читати про приклади з життя, ніж голу теорію без практики.
  • Намагайтеся вибрати напрямок в своїй літературній діяльності. Не варто розпорошуватися на "все про все". Прочитавши одну книгу по вашій спеціалізації, люди будуть шукати другу і третю. Ви завоюєте свою аудиторію. Поступово розширюйте тему, але не йдіть в абсолютно протилежні області.

Як написати книгу, з чого почати



Почніть з розуміння того, що без власної мотивації і дисципліни не обійтися. Як багато людей кричить: "Хочу написати книгу!", Так нічого і не написавши. Почніть з маленьких кроків: вимкніть телевізор, закрийте сторінки соціальних мереж, відчуйте їх. Візьміть собі за правило писати хоч скільки-небудь, але кожен день! Це дуже важливе правило, інакше нічого не вийде. Чи не придумуйте собі міру покарання за пропущений день, таким чином ви заздалегідь дозволяєте собі порушувати головне правило. Пишіть, навіть якщо немає так званого натхнення: сидите і міркуйте, змініть обстановку, сходіть прогуляйтеся або зайдіть один в кафе. Саме так у багатьох знаменитих письменників і виникають ідеї для своїх творів: з оточуючого їх світу. Тепер про ідеї ...



Стандартний питання, яке задають авторам популярних творів: звідки вони черпають свої ідеї. Толком ніхто на нього відповісти не може. Адже ідеї народжуються з усього, що оточує нас, а оточення у кожного різний. Пам`ятайте, ми самі створюємо його. Звичайно, якщо ви будете лежати і плювати в стелю все життя, то наснагу так може і не прийти. Думайте про свій досвід, міркуйте над усіма дрібницями, які відбуваються навколо вас.

Ми зібрали для вас корисні поради від письменників, як написати книгу, щоб вона завоювала інтерес і любов читачів:

  • Як написати книгу і створити персонажів? Створюючи героя книги, думайте про нього, як про реальну людину. Подумки спілкуйтеся з ним, сперечайтеся, продумайте в його характері і зовнішності все до найдрібніших подробиць. Нехай до нього у вас зародяться емоції: симпатія, любов, ненависть, та що завгодно. Адже якщо вони з`являться у вас, то і у читача обов`язково відкладеться в голові образ цього персонажа. Не залишайте знеособленим жодного свого героя.
  • Ніколи не пишіть заради обсягу.
  • Чи потрібно планувати сюжет книги? Як не дивно, відповідь на це не може бути однозначним. Одні автори обмірковують його заздалегідь, інші пишуть, навіть не здогадуючись, чим закінчиться книга.
  • Час від часу читайте вголос написане. Таким чином, ви самі відчуєте, чи є в книзі якась гармонія, чи є в тексті особливий ритм.
  • Завжди носіть з собою блокнот і ручку, щоб записувати виникають ідеї. Чи не дивуйтеся робити це в будь-якому місці, де б ви не знаходилися.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!