» » » Що таке статут?

Що таке статут?

Що таке статут?

Якщо вас зацікавило, що таке статут, то спочатку вам повинно бути відомо, що статут - це ряд правил, які регулюють діяльність організації або підприємства. Зазвичай статути затверджуються засновниками, а загальні державні статути стверджують відповідними державними відомствами. Існує різниця між установчим договором, який оформляється між засновниками і статутом.

Статут затверджується засновниками, але при цьому вимагає і затвердження спеціальними відомствами, які займаються реєстрацією таких підприємств. У статуті, як і в кожному установчому документі, вказуються юридичні відомості про підприємство, його найменування, адресу місцезнаходження, порядок діяльності, а також інші пункти, які потрібні місцевими державними відомствами.

Зазвичай статути зобов`язані мати організації такої власності, суспільства акціонерної форми власності. Також статут застосовується в сфері конституційно-правового регулювання, такий статут визначає правові положення суб`єктів країни, в них зазвичай закріплюється певні органи влади і місцевого управління, вказуються повноваження і структура таких сегментів власті.По своєю суттю вони нагадують конституцію окремої республіки. Також існує таке поняття як військовий статут, в якому регламентується діяльність збройних сил країни. Слід знати, що порушення деяких пунктів такого статуту розглядаються в судовому порядку.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!