» » » Що таке інтерпретація?

Що таке інтерпретація?

Що таке інтерпретація?

Слово інтерпретація походить від латинського interpretatio, що в широкому сенсі означає тлумачення чого-небудь, пояснення або переклад на більш "життєвий" мову.

У нашій статті розглянемо, що таке інтерпретація і як вона може бути застосована в різних областях знань.

приклади вживання

У вузькому сенсі слово інтерпретація зустрічається в різних областях знань, давайте розглянемо детальніше кожний випадок.

  • Термін "інтерпретація" дуже актуальне для юриспруденції і позначає так званий "переклад" або суддею, або адвокатом спеціальних слів і виразів, в яких укладені норми законів на "житейській мову".
  • У різних видах мистецтва під інтерпретацією розуміється творче освоєння або осягнення різних художніх творів, дуже часто з виборчим прочитанням. Наприклад, інтерпретація режисером якого-небудь класичного твору і постановка його на сцені вже в авторському прочитанні. Таким чином інтерпретація в мистецтві - це термін, який включає в себе елемент суб`єктивного, індивідуального прочитання або викладу будь-якої інформації. У мистецтві і літературознавстві інтерпретація базується на багатозначності художніх образів, адже скільки людей - стільки й думок, а мистецтво і об`єктивність - речі несумісні.
  • Інтерпретація в методології - сукупність смислів, які передаються елементам, символам будь-якої природничо-наукової теорії.

Також в рубриці визначень на букву "І" читайте нашу статтю Що таке ілюзія.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!