» » » Що таке копія?

Що таке копія?

Що таке копія?

Слово копія походить від латинського copia, що буквально означає безліч. Під копією в загальному значенні розуміється точне відтворення тексту оригіналу, наприклад, будь-якого документа, а також відтворення оригіналу різними способами, наприклад, за допомогою відбитка або відбитка. Термін зустрічається в різних областях знань, давайте ж дізнаємося, що таке копія в деяких з них.

Що таке копія: значення



Дуже часто копію необхідно завіряти у нотаріуса, щоб підтвердити справжність даного паперу. Наприклад, багато банків при оформленні кредиту вимагають у працюючого населення завірену копію трудової книжки. Копія в цьому випадку засвідчується в канцелярії за місцем роботи людини. Більш детально про цю процедуру читайте в нашій статті Як завірити копію трудової.

  • Термін широкого використовується в юриспруденції, де під копією розуміється точне відтворення будь-якого юридично важливого документа: трудова книжка, паспорт, пенсійне, ІПН і т. Д.
  • Копія повсюдно використовується в різних жанрах і видах мистецтва. Тут призначення копії полягає у відтворенні художнього твору, повністю повторює оригінал, зі збереженням манери виконання оригіналу, а також розміром оригіналу. Хоча іноді відтворення зустрічається в зменшеному або збільшеному вигляді. Копія зіграла колосальну роль в збереженні творів мистецтв античності, коли в період еллінізму почалося копіювання кращих зразків спадщини. Сьогодні копії використовують з метою збереження шедеврів образотворчого мистецтва від можливих пошкодження і зовнішніх впливів, а також в якості наочних посібників - в школах, художніх школах, університетах.
  • Архівна копія - документ офіційного характеру, з точністю повторює текст або зображення архівного справжнього документа із зазначенням його вихідних даних.
  • У розмовному стилі під копією розуміється зовнішню схожість когось з кимось, наприклад: "Так він твоя копія! Ти тільки подивися!".
  • Поняття резервної копії можна застосувати в програмуванні та комп`ютерній сфері. Створення резервної копії допомагає відновленню операційної системи після всіляких збоїв. Ще більше інформації з даного питання ви знайдете в нашій статті Як відновити резервну копію.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!