Як прошити iphone?

Як прошити iPhone?
Як прошити iPhone?

Продукція компанії Apple з кожним днем завойовує все більшу популярність серед споживачів на світовому ринку. Більшість її пристроїв користувачі полюбили за простоту їх використання, стильний дизайн і відмінну функціональність, яка дозволяє в повній мірі користуватися всіма перевагами сучасних технологій.

У 2007 році Apple почала виробляти один з найпопулярніших смартфонів в світі - iPhone. Він відрізнявся від аналогів інноваційним пальцеорієнтірованний інтерфейсом, який дозволяв управляти пристроєм без стилуса, металевим корпусом і ємнісним тачскріном (в той час як у конкурентів використовувалися менш довговічні резистивні сенсори). Компанія досить швидко отримала величезну кількість шанувальників, яким припав до смаку iPhone.



Незважаючи на те, що даний девайс від Apple є смартфоном, користуватися iPhone дуже просто. Процес експлуатації мало в чому відрізняється від звичайного телефону з розширеним функціоналом. Всі настройки можна «підігнати» під себе протягом декількох хвилин. Але, незважаючи на це, даний пристрій може виходити з ладу з вини програмних або апаратних збоїв. Якщо таке трапилося, тоді вам буде потрібно виконати його перепрошивку для відновлення працездатності смартфона.

Як прошити iPhone за допомогою комп`ютера?

Якщо ваш смартфон працює справно, але ви бажаєте відновити початковий стан його ОС або оновити її, тоді вам буде потрібно:

  • Оригінальний USB кабель (бажано, не китайська копія). Дуже часто неоригінальні USB можуть використовуватися тільки для зарядки або обміну даними з комп`ютером, при цьому під час прошивки через них можуть виникати збої.
  • Якщо ваш смартфон «залочений» під будь-якого оператора, тоді вам необхідна його сім-карта для розблокування пристрою (або спеціальна програмована сім, яка використовується в таких випадках).
  • Швидкісний інтернет.
  • Ноутбук або комп`ютер з джерелом безперебійного живлення. Якщо під час прошивки відключать світло, пристрій може зависнути на одному з етапів і перестати коректно функціонувати, тому бажано забезпечити безперебійне функціонування ПК.
  • Встановлене на комп`ютер фірмове ПО. Програму iTunes можна скачати на офіційному сайті Apple, після цього її необхідно встановити на ПК.
  • Зарядити пристрій мінімум на 50 відсотків перед початком прошивки.


Існує 2 способи прошивки смартфона: за допомогою відновлення або оновлення ПЗ. У першому випадку всі призначені для користувача дані видаляються з пристрою, і воно прошивається до самої останньої версії ОС, яка знаходиться на сервері Apple (даний спосіб більш кращий, тому що дозволяє уникнути появи «глюків» в роботі пристрою). У другому випадку всі призначені для користувача дані залишаються на місці, а оновлення ПЗ піддається тільки розділ пам`яті з операційною системою. В даному випадку вам буде потрібно окремий файл прошивки.

Прошивка пристрою за допомогою функції «Відновити»

Якщо ви хочете відновити iPhone, тоді для початку створіть резервні копії всіх даних. Для цього ви можете скористатися хмарним сервісом iCloud (просто зайдіть в налаштування пристрою, виберіть пункт iCloud, перейдіть до розділу «Резервна копія» і натисніть «Створити резервну копію») або програмою iTunes (підключіть пристрій до комп`ютера через USB, у вікні, перейдіть на вкладку «Огляд», поставте позначку навпроти «Створити резервну копію на даному ПК» і натисніть «Створити резервну копію»).

Процес прошивки пристрою:

  1. Підключіть смартфон до комп`ютера через USB і дочекайтеся завершення установки драйверів.
  2. Після цього розблокуйте iPhone і підтвердіть на ньому, що довіряєте даному ПК;
  3. Далі необхідно відкрити програму iTunes, якщо вона не запустилася після підключення пристрою;
  4. Тепер переходимо на вкладку «Огляд» і натискаємо кнопку «Відновити»;
  5. Після цього погоджуємося, що всі дані будуть стерті, очікуємо завершення завантаження і установки прошивки;
  6. Після завершення прошивки натискаємо на кнопку «Відновити з копії» на вкладці «Обзор» і вибираємо резервну копію, створену раніше.
  7. Готово!

Таким же способом можна прошити iPhone 3G, а також інші застарілі моделі (для установки буде доступна остання актуальна версія прошивки для кожної конкретної моделі).



Увага, тільки СЬОГОДНІ!