» » » Як створити резервну копію?

Як створити резервну копію?

Як створити резервну копію?

Персональний комп`ютер найчастіше - інструмент для роботи і сховище важливих даних. Будь то документи, пов`язані з роботою або просто старі фотографії, які хочеться зберегти - все це залишається на домашньому комп`ютері. Але, на жаль, операційна система може рано чи пізно «злетіти». Причин для цього може бути безліч, а тому слід заздалегідь подумати про те, як зберегти важливі дані на системному диску. Спеціально для таких завдань придумано резервне копіювання даних.

Як створити резервну копію комп`ютера?

Резервне копіювання даних системи дозволяє повернути колишні параметри, які могли збитися з-за втручання сторонніх програм або вірусів.

Для створення резервної копії системи необхідно зайти в Пуск - Панель управління - Система і її обслуговування - Центр архівації та відновлення. Після цього необхідно натиснути на кнопку «Архивировать файли», і система самостійно створить резервну копію. Більш того, Windows самостійно створює точки відновлення, на які можна повернутися, якщо файли системи були пошкоджені. Як бачите, створити резервну копію системи в цілому нескладно. Головне - заздалегідь подбати про створення backup точки (точки відновлення). Найкраще створювати її щомісяця або після важливих змін. Якщо у вас відбулася втрата даних і резервної копії, то прочитайте керівництво по відновленню в статті Як відновити резервну копію.

Використання додаткового ПЗ



Крім стандартних методів, деякі вдаються до використання додаткового програмного забезпечення. Аналогічно вбудованій системі програма зберігає всі системні файли і архівує їх, дозволяючи відновити пізніше. Використання додаткових програм дає можливість користувачеві перестрахуватися на випадок, якщо система резервного копіювання не спрацює. Наприклад, за допомогою FBackup можна створити резервну копію за допомогою хмарних сховищ. Ваші файли будуть зберігатися в мережі. На сайті розробників є докладна інструкція з картинками по користуванню програмою. Як би не була надійна ОС Windows, ніколи не завадить перестрахуватися.

Створення резервної копії - це дуже зручний і важливий інструмент, який допомагає зберегти дані на домашньому комп`ютері навіть у випадках, коли система серйозно пошкоджена. Після її відновлення всі файли залишаться на колишньому місці.

Також вам може бути корисна стаття Як перенести контакти з iPhone на iPhone.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!