» » » Як видалити windows 7?

Як видалити windows 7?

Як видалити Windows 7?

Найчастіше виникає необхідність в заміні операційної системи на Вашому комп`ютері. Як видалити Windows 7 з комп`ютера залежить, перш за все, від того, як саме ця операційна система була встановлена на ваш ПК. Далі буде кілька, покроково описаних сценаріїв, які роз`яснюють як видалити Windows 7, які безпосередньо залежать від способу її установки.

Варіант перший - найпростіший

  • Розглянемо перший варіант видалення, при якому новий екземпляр Windows, був встановлений зверху попередньої версії операційної системи. Нова операційна система Windows 7 встановлювалася з носія на жорсткий диск, на якому вже була, не видалена ОС, наприклад Windows XP або Windows Vista. Однак потрібно зазначити, що цей сценарій працює тільки тоді, коли для оновлення до нової операційної системи, використовувався не тільки носій для відновлення, але і носій з повною версією продукту.
  • За такого сценарію, коли встановлюється система Windows 7, потрібно створити папку з назвою Windows.old, в якій будуть зберігатися всі файли від попередньої системи і ваші особисті файли. І для того, щоб повернуться на попередню операційну систему потрібно використовувати саме цю папку. Однак майте на увазі, що повертаючись до попередньої ОС, за допомогою папки Windows.old, всі файли і параметри поточної системи не будуть збережені, тому що комп`ютер при цьому повертається до того стану, в якому він був до установки нової операційної системи Windows 7.

Варіант зі створенням резервної копії

  • Якщо ваш жорсткий диск був чистий, і не містив іншої операційної системи, то алгоритм дій дещо інший, так як при цьому немає фізичної можливості повернутися до старої версії операційки. Відповідно в цьому випадку треба діяти по-іншому. Як видалити старий Windows 7? Тут потрібно створити резервну копію всіх даних на комп`ютері та перенести дані з Windows 7 в мережеву папку або який-небудь знімний носій.
  • Після чого потрібно вставити носій з операційною системою, яка вам потрібна і встановити її. Після завершення установки потрібно відновити, перенести або скопіювати ваші дані на нову ОС.

Видалення Windows7 після поновлення

  • Наступним варіантом буде ситуація, коли Windows 7 встановлювалася шляхом поновлення з Windows Vista. У цьому випадку на комп`ютер, з встановленою системою Windows Vista, вставлявся носій з Windows 7, потім шляхом вибору параметра «Оновити», відбувалося оновлення зі старою операційної системи, до нової Windows 7. Важливим фактором є те, що таке оновлення проводилося при допомоги не тільки носія для оновлення, а й носія, на якому була повна версія продукту.
  • Тепер, щоб видалити Windows 7 з даного комп`ютера, потрібно таким же чином, як було описано в другому пункті, створити резервну копію всіх даних і потім так само, як в попередньому пункті встановити нову операційну систему і перенести всі дані на неї. Варто відзначити, що єдиним способом поновлення однієї ОС до іншої, який підтримується компанією Майкрософт - це оновлення саме з Windows Vista до Windows 7.

Видалення однієї з операційних систем

  • Розглянемо, нарешті, варіант, коли Windows 7-ої серії встановлений в сукупності з декількома операційними системами. Як видалити другу Windows 7 при такому розкладі? Для видалення з комп`ютера саме Windows 7 потрібно відформатувати розділ, який містить цю операційну систему, або видалити його повністю. Однак, це може спричинити за собою ще й звільнення деякого дискового простору для іншої версії операційної системи.
  • При цьому врахуйте, що перед початком цієї процедури обов`язково треба зробити архівацію програм, файлів і параметрів, тому що під час форматування або видалення розділу втечуть і всі дані на цьому розділі.




Ось чотири основні сценарії, як видалити Windows 7 повністю з пам`яті вашого комп`ютера. Вибирайте з них той, який вам підходить найбільше, і ви спокійно впораєтеся з цим завданням.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!