» » » Як видалити другу операційну систему?

Як видалити другу операційну систему?

Як видалити другу операційну систему?

Іноді, коли на комп`ютері встановлено дві операційні системи, настає такий момент, що одна з них перестає завантажуватися, або починає працювати нестабільно. В такому випадку виникає бажання видалити її, або звільнити місце під інші потреби. Але, не всі знають, як видалити другу операційну систему. А зробити це можна за допомогою декількох способів. Давайте ознайомимося з ними:

спосіб 1

Різні операційні системи, найчастіше, встановлюються на різних розділах вінчестера. Завдяки цьому для успішного видалення досить відформатувати необхідний розділ, що містить непотрібну ОС. Для цих завдань можна використовувати стандартні можливості самої операційної системи або спеціальне програмне забезпечення, яке орієнтоване на роботу з такими розділами дисків, як Acronis Disc Director. Перш, ніж виконати процес видалення системи, необхідно скопіювати всю важливу інформацію, яка може стати в нагоді в майбутньому. Копію можна зробити як на знімний носій, так і в інший розділ диска. Потім слід натиснути правою кнопкою миші по ярлику комп`ютера і вибрати розділ "Керування дисками". Після вибору потрібного диска треба натиснути на кнопку «Форматувати». Таким чином, вся інформація, збережена в цьому розділі, а також сама операційна система буде видалено. Не забудьте, що непотрібний більш розділ можна відформатувати з ОС встановленої на ньому. Для цього потрібно скористатися другою системою.

Користувач може бути здивований, як видалити другу операційну систему, якщо при спробі форматування за допомогою використання стандартних засобів Windows виникає помилка, що не дає виконати потрібні операції. В такому випадку, вам може допомогти сторонній софт, який здатний відформатувати диски без використання стандартної системної середовища. Одне з таких програм слід встановити на комп`ютер, після чого запустити його в роботу. Коли буде обраний диск і закінчено процес форматування, комп`ютер автоматично перезавантажиться. Таким чином, вінчестер очиститься від непотрібної інформації.

спосіб 2



Іноді на одному комп`ютері може бути встановлено цілий ряд різних операційних систем. Якщо для повноцінної роботи користувачу достатньо однієї системи, то інші можливо видалити за допомогою завантажувального диска, на якому і знаходиться завантажувальний образ ОС. Самий простий і логічний шлях позбутися зайвих операційних систем - це форматування логічного диска перед установкою нової системи. Для початку слід зберегти всю потрібну інформацію. Якщо після видалення ви прийняли рішення встановити на комп`ютер Windows, то необхідно буде виконати наступні кроки.

Необхідно вставити диск, після чого перезавантажити комп`ютер. У той час як він почне завантажуватися, слід натиснути кнопку F5 (або будь-яку іншу кнопку, що використовується для відкриття завантажувального меню в Біосе вашого ПК, наприклад «Del»). Тепер слід вибрати спосіб завантаження системи. Коли диск закрутиться, потрібно буде натиснути будь-яку клавішу і в меню вибрати системний диск. Після чого його слід відформатувати. Тепер можна з легкістю видалити всі непотрібні версії системи.

Рішень завдання, що стосується того, як видалити другу операційну систему, існує кілька. Головне варто врахувати, що всі вони передбачають форматування, а це означає, що слід потурбуватися про збереження важливої інформації.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!