» » » Як зняти пароль з windows?

Як зняти пароль з windows?

Як зняти пароль з Windows?
Як зняти пароль з Windows?

Під час запуску операційної системи зазвичай запитується пароль, який потрібно вписати, щоб почати користуватися комп`ютером. Іноді такий захист доводиться ставити, коли одним комп`ютером користуються кілька людей. Тоді пароль встановлюється не тільки перед входом в саму операційну систему, а й навіть в самому Біосе, де захист стає більш гарантованої і надійною.

Якщо необхідний пароль забутий або над вами хтось пожартував, встановивши без дозволу невідомий вам пароль, потрібно просто прибрати такий захист. Давайте розберемося, як зняти пароль з Windows в самому Біосе і звичайний пароль адміністратора.

Видалення пароля користувача

Щоб скинути паролі користувача при запуску операційної системи, потрібно спочатку запустити комп`ютер і увійти в безпечному режимі. Для цього, не чекаючи повного запуску системи, натискаєте кнопку на клавіатурі F8 і вибираєте на екрані «Безпечний режим». Якщо в комп`ютері зареєстровано кілька користувачів, то в цей режим потрібно зайти саме під Адміністратором.

Коли комп`ютер працює в безпечному режимі, потрібно зайти в «Пуск» і вибрати «Панель управління». У ній знаходимо «Облікові записи користувача». Тут варто вказати саме ту запис користувача, з якої потрібно видалити пароль. Вибравши потрібного користувача, натискаємо на нього. Відкриється вікно, в якому слід вибрати пункт «Видалити пароль». Далі потрібно просто уважно читати все, що написано на екрані, і слідувати тим інструкціям, які даються.

Після виконання перерахованих вище дій треба перезавантажити комп`ютер і увійти без використання пароля. Тепер пароль Windows запитуватися вже не буде. Весь процес займає всього лише 15 хвилин.

Видалення пароля в БІОС



Можливо, встановлений захисний пароль в Біосе вже вам не знадобиться, тому його можна зняти або видалити. Для цього потрібно увійти в сам БІОС. Щоб виконати цю дію, перезавантажте комп`ютер і, як тільки він почне завантажуватися по-новому, зверніть увагу на напис Press ***, де *** - якась клавіша (F1, Delete і т.д. - вони можуть відрізнятися на різних ПК). Вам потрібно натиснути клавішу. Якщо не встигли відразу, перезавантажте ще раз.

Тепер, коли ви зайшли в БІОС, потрібно вибрати пункт BIOS Setting Password. Перед вами з`явиться вікно, в якому можна виконати дві дії: або ввести новий пароль і натиснути підтвердження Enter, або ж взагалі нічого не вводити і також підтвердити свою дію.

Коли ви, нічого не вводячи, натискаєте Enter, перед вами відкриється вікно, в якому написано «Password uninstalled» ( «пароль видалений»), знову натисніть Enter. Щоб зберегти остаточний результат, натисніть кнопку F10 на клавіатурі. Таким чином, ви можете видалити пароль в Біосе назавжди.

Додаткову інформацію про роботу з операційною системою Windows, а також її складових читайте в розділі адміністрування Windows.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!