» » » Як змінити пароль на комп'ютері?

Як змінити пароль на комп'ютері?

Як змінити пароль на комп`ютері?

Для того щоб забезпечити максимальну безпеку інформації на ПК або ноутбуці, потрібно поставити на них паролі. Однак як показує практика, такого заходу буває не завжди достатньо. Але вихід все-таки є. Потрібен час від часу міняти пароль, тоді захист підвищується в рази. Тим більше дана процедура не займає багато часу, а користі від неї багато. Але далеко не всі знають, як змінити пароль на комп`ютері, але ж це можна зробити декількома способами.

Через меню «Пуск»

Найпростішим і доступним методом буде зайти в «Пуск», відкрити панель управління, після чого вибрати розділ «Облікові записи користувачів», де в налаштуваннях входу користувачів в систему потрібно перевірити, присутність галочку у пункту «Використовувати сторінку вітання». У разі якщо екран використовується вітання, то вам буде потрібно зняти галочку. Такий захід дозволить збільшити безпеку входу в систему.

Потім в списку облікових записів слід зайти в налаштування користувача, для якого необхідно створити пароль, натиснути посилання «Зміна пароля» і ввести новий пароль, а потім підтвердити його.

складний спосіб



Для досвідчених користувачів підійде наступний спосіб. Необхідно відкрити «Пуск», потім «Виконати», після чого в відкрилася рядку слід ввести команду cmd, в результаті чого відкриється командний рядок, в яку потрібно буде ввести ось цю фразу: net user username password. Причому username - це ім`я, під яким в системі була зареєстрована обліковий запис, а password - новий пароль. Якщо все було з роблено правильно, то в командному рядку з`явилася фраза «Команда виконана успішно».

Використовуємо команду control userpasswords2

Так само можна змінити пароль наступним чином: потрібно відкрити «Пуск», потім «Виконати», де в її рядку слід ввести команду control userpasswords2, завдяки якій відкриється вікно управління обліковими записами, де можна вибрати користувача і призначити йому пароль. Тепер ви знаєте, як змінити пароль на комп`ютері, і ваші дані будуть захищені.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!