» » » Як поставити пароль на комп'ютер?

Як поставити пароль на комп'ютер?

Як поставити пароль на комп`ютер?

Захист даних на комп`ютері - це тема для серйозної розмови. І чим серйозніше дані, тим серйозніше розмову. Багато людей досить легковажно ставляться до цієї теми. Вони не замислюються про антивірусні програми, не використовують пароль для входу в особистий обліковий запис. Така поведінка може привести до втраті або крадіжці особистих даних, що неминуче призведе до небажаних наслідків. Давайте розберемося з тим, як поставити пароль на комп`ютер. Це зробити досить легко, але все-таки пару підводних каменів можна зустріти. Отже:

Пароль для облікового запису.

Трохи про терміни. Рахунок - це ваш робочий простір на комп`ютері. Відразу ж обмовимося, що мова в нашій статті йде про системах Windows. Ви можете створити кілька облікових записів користувачів на вашому комп`ютері. Це потрібно, якщо ви хочете відокремитися від людей, які разом з вами використовують цей же ПК. Кожну обліковий запис можна забезпечити унікальним паролем. Це можна зробити, використовуючи такий алгоритм. Як поставити комп`ютер під пароль:

  • Зайдіть в Меню Пуск.
  • Виберіть опцію Панель управління.
  • Там необхідно вибрати пункт Облікові записи користувачів.
  • Для встановлення пароля облікового запису нам знадобиться найперша посилання. Сміливо клацайте по пункту Облікові записи користувачів.
  • Після переходу за посиланням вам випаде меню, де потрібно вибрати пункт Зміна свого пароля.
  • Якщо у вас раніше не було пароля, тоді потрібно буде просто придумати пароль і ввести його в пропоноване для цього, віконце. Ну а якщо ви вже маєте пароль, тоді необхідно спочатку ввести старий пароль, а потім новий, а потім підтвердити новий пароль.

Ось, як поставити пароль на комп`ютер. Пам`ятайте про те, що тепер, після встановлення пароля, ви будете змушені вводити його при отриманні доступу до свого облікового запису. Також необхідно подбати про те, щоб цей пароль не втратити і не забути, так як відновлення доступу до своєї сторінки в результаті втрати пароля може бути досить складним для недосвідчених користувачів.



Також, в програмному забезпеченні Windows можна встановити пароль для різних папок. Найкращий спосіб захисту вмісту папки - це її архівація за допомогою програми WinRAR. Як правило, дана утиліта вже вбудована в систему і в контекстному меню кожної папки можна вибрати пункт Архивировать вміст. При архівації також є можливість установки пароля і захисту файлів. Це дуже простий спосіб, який позбавляє користувача від скачування непотрібного програмного забезпечення для захисту даних. Хоча рівень цього захисту нічим не відрізняється від того, що пропонує скачав софт, а, часто, перевершує його. Тому, краще подбати про безпеку і поставити комп`ютер під пароль.

Ці прості дії по встановленню пароля і архівації важливих даних істотно збільшать рівень захисту ваших даних. Це потрібно зробити особливо тим, хто використовує переносні комп`ютери.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!