» » » Як скасувати пароль?

Як скасувати пароль?

Як скасувати пароль?

Кожен розробник операційних систем для комп`ютерів для захисту даних в своїх продуктах надає можливість доступу до комп`ютера тільки певним особам. Йдеться про встановлення пароля при запуску комп`ютера, і звичайно тільки та людина, яка знає пароль, може мати доступ до даних, що знаходяться на комп`ютері. Причин для цього достатньо. Однак, люди якщо і ставлять паролі то для того щоб діти зайвий раз не грали на комп`ютері або з інших причин. Правда, в цих ситуаціях потрібно запам`ятати пароль, інакше ви втратите доступ до комп`ютера. Але що робити, якщо ж все-таки забули, як скасувати пароль?

Потрібно відразу сказати, що операційних систем на сьогодні досить багато. Розглядатися тільки будуть операційні системи Windows.

Скасування пароля в Windows XP

Отже, відповідаючи на питання як скасувати пароль на комп`ютері, на якому стоїть Windows XP, потрібно зайти на комп`ютер під логіном адміністратора. Зазвичай для адміністратора на домашньому ПК пароль не встановлюється. Далі в меню «Пуск» шукаєте такий пункт «Панель управління», натискаєте на нього. На комп`ютері з`явиться віконце і в ньому потрібно знайти пункт «Облікові записи користувачів». Далі вибираєте потрібну вам користувача і міняєте пароль.

Є ще один спосіб заміни пароля. Але для цього потрібно в той же момент, коли створювався пароль, зробити запис на диск. Тобто вставляєте диск в дисковод і далі виконуєте ті ж кроки, перераховані в попередньому абзаці. Зайшовши в «Облікові записи користувачів», виберіть пункт меню запису пароля на диск. Коли ви забули пароль, то потрібно вставити диск у комп`ютер і, запустивши його, рекомендованим, які з`являються на моніторі. Після цього ви скинете старий пароль.

Скасування пароля Windows 7



Скасувати пароль Windows 7 можна наступним чином. Знову ж заходите під адміністратором, натискаєте комбінацію на клавіатурі Ctrl + Alt + Delete. Там вибираєте пункт «замінити пароль». Так ви можете змінити пароль, або повністю його видалити.

Скасування запам`ятовування пароля

Багато браузери для полегшення роботи користувачів інтернету, що мають функції збереження паролів на вхід в той чи інший сайт. Як скасувати збереження пароля в браузерах - тут, звичайно, способи різні і залежать від самого браузера. Якщо у вас браузер Google Chrome, то вам потрібно зайти в меню, вибрати пункт «Налаштування», там вибираєте пункт «Додаткові параметри». Далі вам потрібно знайти розділ «Паролі та форми». У цьому полі знімаєте галочку з пункту «пропонувати збереження паролів».

Коли потрібно скасувати запам`ятовування пароля в Firefox Mozilla потрібно вибрати пункт «Інструменти», далі пункт «Налаштування», знаходимо вкладку «Безпека», і там знімаєте відповідну галочку.

В IE потрібно зайти в пункт «Сервіс», далі вибираєте «Властивості оглядача», потім потрібно вибрати вкладку «Зміст». Потім треба знайти розділ «Автозаповнення» і в параметрах зняти відповідну галочку.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!