» » » Що робити якщо забув пароль на комп'ютері?

Що робити якщо забув пароль на комп'ютері?

Що робити якщо забув пароль на комп`ютері?

Комп`ютер - невід`ємна частина інтер`єру кожного будинку. Але чи дійсно він доповнює інтер`єр? Швидше, він доповнює наше життя! Це більш справедливо. Неможливо уявити сучасну людину без комп`ютера. Наше життя все більше і більше нагадує життя людини і машини в симбіозі. Поговоримо про ту ситуацію, коли симбіоз порушується, і комп`ютер не допускає вас до своїх ресурсів через те, що ви забули пароль до нього. Отже, що робити, якщо забув пароль на комп`ютері?

Забув пароль на комп`ютері: дії

Перше, що спадає на думку - це перевстановлення системи. Але багато користувачів воспротивятся цього, адже вони прекрасно розуміють, що вони позбудуться всього того, що нажито чесним непосильною працею за роки роботи на цьому ПК. Чи є можливість відновити пароль? Чи можна обійтися без переустановлення операційної системи? Така можливість є на Windows XP.

Ось, що потрібно зробити, якщо забув пароль на комп`ютері:



Існують різні утиліти, які здатні змінити паролі, що зберігаються на комп`ютері. Приклад однієї з таких утиліт зберігається на цьому сайті: Offline Windows Password and Registry Editor

Використовуючи цей ресурс, ви знайдете в тому числі і інструкції по створенню завантажувального диска і його подальшої установки. Специфіка роботи утиліти полягає в тому, що вона створює нову операційну систему мінімального розміру. За допомогою цієї системи у вас з`являється можливість змінити деякі файли, які відповідають за паролі на вашому комп`ютері. Ось, що потрібно робити, якщо забув пароль на комп`ютері. Необхідно, однак, відзначити, що якщо ви використовували якісь програми шифровки паролів до цього моменту, тоді такі утиліти вам не допоможуть дізнатися пароль адміністратора Windows на старій системі.

Трохи про паролі користувачів Windows XP. Необхідно знати, що всі паролі операційної системи зберігаються в файлі SAM. Файл знаходиться в папці за адресою C: windows system32 config. Крім того, операційна система шифрує дані паролів особливим чином, наприклад, пароль "password" буде записаний як HT5E-23AE-8F98-NAQ9-83D4-9R89-MU4K. Шифруванням даних займається спеціальна утиліта, яка називається syskey. Доступ до цієї утиліті немає ні у одного з користувачів комп`ютера, ні у адміністратора. Цією програмою може управляти тільки операційна система комп`ютера. Вона звертається до неї під час своєї роботи. Для того, щоб отримати доступ до необхідних файлів, потрібно відключити жорсткий диск від свого комп`ютера і підключити його до іншого комп`ютера, який володіє подібною операційною системою. Використовуючи інший комп`ютер, у вас з`явиться можливість змінювати файли того комп`ютера, від якого втрачений пароль. Ви зможете поміняти пароль або повністю його видалити. Після виконаних операцій можете сміливо підключати жорсткий диск назад і працювати в звичайному режимі. Комп`ютер більше не буде запитувати пароль при вході в його систему.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!