» » » Що таке віртуальна пам'ять комп'ютера?

Що таке віртуальна пам'ять комп'ютера?

Що таке віртуальна пам`ять комп`ютера?

У разі нестачі пам`яті в оперативно-пристрої (ОЗУ), потрібної для роботи або запуску програм, операційна система Windows використовує, так звану, «віртуальну пам`ять», для того, щоб поповнити нестачу.

Віртуальна пам`ять комп`ютера

Що таке віртуальна пам`ять? Віртуальна пам`ять - це об`єднання тимчасового файлу на жорсткому диску і пам`яті ОЗУ. Коли пам`яті ОЗУ мало, то дані з оперативної пам`яті (ОП) поміщаються в файл, який називається «файл підкачки». І вже з «файлу підкачки» звільняється досить ОП для роботи програм. Чим більше обсяг ОЗУ в комп`ютері, тим швидше працюють програми. Якщо недостача ОП уповільнює роботу комп`ютера, для неї можна збільшити розмір віртуальної пам`яті комп`ютера. При цьому потрібно враховувати те, що читання даних з ОЗУ відбувається набагато швидше, ніж з диска, тому Вам більше підійде варіант додавання ОЗУ.



Ось Ви і дізналися, що таке віртуальна пам`ять комп`ютера. Також скористайтеся статтею - «Як очистити віртуальну пам`ять комп`ютера».

Що таке: мало віртуальної пам`яті

Мається на увазі табличка, яку може побачити користувач. Windows автоматично контролює файл підкачки і його розмір, але якщо розмір, заданий системою, недостатній для коректної роботи програм, то його можна змінити вручну. Якщо помилки з`являються при використанні стандартних значень, потрібно збільшити максимальний і мінімальний розміри. Для цього необхідно:

  1. натиснути на кнопку «Пуск» і вибрати пункт меню «Панель управління», потім пункт «Система й обслуговування»;
  2. в лівій частині вибрати «Додаткові параметри системи»;
  3. підтвердити пароль або ввести пароль адміністратора, якщо з`явиться такий запит;
  4. в розділі «Продуктивність» на вкладці «Додатково» натиснути на кнопку «Налаштування»;
  5. в розділі «Віртуальна пам`ять» на вкладці «Додатково» натиснути на кнопку «Змінити»;
  6. зняти галочку «Автоматично визначати свап»;
  7. в меню «Диск» вибрати диск, який містить файл підкачки, розмір якого Ви хочете змінити;
  8. вибрати перемикач «Вказати розмір» і ввести в поля «Вихідний розмір» або «Максимальний розмір» інший розмір в мегабайтах;
  9. натиснути кнопку «Встановити», потім кнопку «ОК».


Увага, тільки СЬОГОДНІ!