» » » Чому гра не запускається?

Чому гра не запускається?

Чому гра не запускається?

Новинки ігрового світу затягнуть в свої мережі будь-якого, адже цікаво пройти гру до кінця і вийти переможцем. Однак це вдається не всім, оскільки іноді гра не хоче запускатися. Тут важливо виявити проблему і постаратися вирішити її самостійно.

З нашої статті можна буде дізнатися, чому гра не запускається.

Що робити, якщо гра не запускається?

Існує кілька причин, за якими гра не запускається на комп`ютері-важливо виявити проблему, і тоді вдасться швидко вирішити її. Найчастіше це можна зробити, не звертаючись до фахівця. Поговоримо докладніше про можливі проблеми.

Бракує драйверів

Найпоширенішою причиною, по якій гру неможливо запустити, є відсутність драйверів або необхідність установки додаткового програмного забезпечення для відеокарти. Щоб переконатися, чи так це, потрібно зайти в меню «Пуск», клацнути правою кнопкою миші по ярлику «Мій комп`ютер» і вибрати в списку «Властивості». У новому вікні знайдіть закладку «Обладнання», натисніть кнопку «Диспетчер пристроїв» і в дереві виберіть пункт «Відеоадаптери».



Так, якщо у вас встановлений драйвер від Microsoft, то його потрібно обов`язково поміняти. Якщо поруч з ним значок знаку оклику, драйвер також підлягає перевстановлення. Може бути і так, що ви взагалі не виявите пункту «Відеоадаптери», а замість нього у вас буде стояти знак питання-це говорить про те, що рідний драйвер відеокарти не встановлено, і система функціонує зі стандартним драйвером VGA.

Як правило, система сама видає, якого саме драйвера не вистачає, і пише його ім`я в повідомленні. Від вас буде потрібно тільки пошукати в мережі необхідний драйвер і встановити його на ПК.

Оновлення модуля DirectX.



Нерідко для нормального запуску гри необхідно оновити модуль DirectX. Якщо це дійсно так, то на екран буде виводитися повідомлення про необхідність поновлення модуля або відсутності файлу типу d3dx9_42.dll, який входить до складу DirectX. Від вас буде потрібно скопіювати ім`я файлу і знайти його в інтернеті. Потім він скачується і копіюється в папки System або System32. Їх можна знайти в папці Windows.

Хорошим варіантом буде повністю встановити нову версію DirectX. Зробити це можна тут.

Недостатньо місця на диску для установки гри

Гра не тільки не запуститься, але взагалі не встановиться, якщо на ПК не буде місця для неї. У цьому випадку користувач не отримує ніяких повідомлень, гра «зависає» при установці. Єдиним рішенням в цьому випадку буде очистити диск і звільнити на ньому місце згідно системним вимогам гри.

Недостатньо місця на системному диску

Щоб система Windows коректно працювала, їй необхідна віртуальна пам`ять, яка представляє собою зарезервовану область на системному диску для розміщення на ній файлів підкачки. Зазвичай ОС за замовчуванням розміщує їх на системному диску. Коли не вистачає місця, багато програм не запускаються і не працюють в нормальному режимі. Як правило, при цьому користувач бачить повідомлення про видалення непотрібних файлів і невикористовуваних програм. Необхідно видалити всі непотрібні елементи, щоб гра запустилася.

Недостатньо віртуальної пам`яті

Більшість ігор вимагають великого розміру віртуальної пам`яті-про це потрібно пам`ятати, встановлюючи їх, щоб згодом гра нормально запускалася. Якщо проблема саме в нестачі віртуальної пам`яті, то система виведе на екран відповідне повідомлення. Щоб виправити ситуацію, слід виконати наступні дії:

  1. Зайдіть в меню «Пуск», клацніть правою кнопкою миші по пункту «Мій комп`ютер» і виберіть зі списку «Властивості». У новому вікні «Властивості системи» перейдіть на закладку «Додатково» і натисніть кнопку «Параметри» в розділі «Швидкодія».
  2. Перед вами відкриється нове вікно «Параметри швидкодії». Вам потрібно буде перейти на закладку «Додатково», знайти розділ «Віртуальна пам`ять» і клацнути мишею на пункт «Змінити».
  3. У вікні «Віртуальна пам`ять» поставте галочку в поле "Особливий розмір" і введіть необхідні параметри. Потім в полі «Початковий розмір» введіть розмір, аналогічний розміром оперативної пам`яті ПК, а в полі «Максимальний розмір» - число, що перевищує розмір оперативної пам`яті в 1,5-2 рази. Після введення значень натисніть кнопку «Задати» і кнопки «OK» у всіх вікнах по порядку. Перезавантажте ПК, тоді всі зміни будуть прийняті системою.

Детальніше про інші поширені проблеми можна прочитати в статтях:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!