» » » Windows 7: як зняти пароль?

Windows 7: як зняти пароль?

Windows 7: як зняти пароль?
Windows 7: як зняти пароль?

В операційній системі Windows зберігання і управління обліковими записами, а відповідно, і паролями, виконується надійною системою SAM. Однак, розробка програмного забезпечення не стоїть на місці, і на сьогоднішній день є достатня кількість різних утиліт, за допомогою яких можна скинути або видалити пароль адміністратора на комп`ютері.

Варто пам`ятати про те, що при запущеній ОС практично ніяких дій крім спроб введення пароля виконати не можна, тому працювати будемо через завантажувальний диск або флешку.

спеціальні додатки

Розглянемо найпоширенішу утиліту, таку як Оffline NT Pаsswоrd and Registry Еditor, яка може змінювати дані в реєстрі Windows версій ХР, Vista і 7.

Необхідно мати цю утиліту на Мультізагрузочний флешці або завантажувальному диску, щоб запустити комп`ютер зі знімного носія. Інтерфейс утиліти на вигляд лякає, але насправді потрібні опції обрані автоматично, і потрібно лише в міру виконання нею кроків натискати Enter.

Видалення пароля при вході

На певному етапі роботи зазначеної утиліти потрібно буде вказати шлях до папки, в якій зберігаються системні файли, зазвичай це С: / Windows / System32 / config. Далі утиліта попросить вибрати один з варіантів дій, нас цікавить Password Reset. Після цього слід вибрати пункт "Edit user data and password" і ввести ім`я користувача. Для полегшення роботи рекомендується вводити латинські символи. Далі потрібно вибрати один з двох варіантів - скидання пароля або зміна пароля - і вийти з режиму редагування (ввести знак оклику і натиснути клавішу Enter).



Потім слід зберегти зміни, використовуючи підказки утиліти, вийти з програми, витягти завантажувальний носій і перезавантажити комп`ютер у безпечному режимі (клавіша F8 при завантаженні), в формі логіна вписати ім`я Administrator, а пароль залишити порожнім і зайти в систему. Потім потрібно через панель управління (Пуск - Панель управління - Облікові записи користувачів) стандартним способом поміняти (задати) пароль для потрібного користувача і зберегти зміни, а після перевантажити комп`ютер.

Видалення / зміна пароля при запущеній ОС

У занедбаній ОС необхідно натиснути комбінацію клавіш Win + R, щоб викликати командний рядок, вписати туди команду control userpasswords2 і виконати її (кнопка ОК або клавіша Enter). Після цього на екрані з`явиться вікно управління обліковим записом. У ньому необхідно зняти прапорець «Вимагати введення імені користувача і пароля» і натиснути ОК. Після цих дій необхідно ввести пароль останній раз для підтвердження, а в подальшому система буде підставляти його автоматично.

Щоб змінити пароль, у вікні управління облікових записів необхідно натиснути комбінацію клавіш Ctrl + Alt + Del і в запропонованій формі ввести новий пароль, після чого зберегти зміни.

Щодо розміщення пароля можна дізнатися в статті Windows 7: як поставити пароль.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!