Як з файлу зняти пароль?

Як з файлу зняти пароль?

Припустимо, ви захистили доступ до будь-якого файлу на своєму комп`ютері за допомогою спеціальної функції пакета програм Microsoft Office або заархівувати цей файл і захистили вхід в нього будь-яким кодом. Але потім ви помітили, що переглядати ваші документи і так ніхто не збирається, а вам самим набридло незліченну кількість разів вводити придуманий пароль. Як зняти пароль з файлу?

Як зняти пароль з файлу в Microsoft Office

Розглянемо ситуацію, якщо ви захистили паролем файл, створений в одній з програм офісного пакету Майкрософт версії 2013. Це міг бути текстовий документ формату docx, файл Exel або презентація. Зробили ви це через функцію "Захист документа".

Тепер, щоб зняти пароль:

  1. Відкрийте документ. Природно, вам доведеться цей пароль ввести.
  2. Потім увійдіть в меню на панелі інструментів в пункт "Файл", і далі в "Відомості". У деяких версіях Microsoft Office вкладка буде називатися не "Відомості", а "Підготувати".
  3. Далі клацніть по блоку "Захист документа", і виберіть пункт "Зашифрувати з використанням пароля".
  4. У вікні, зітріть код, підтвердіть свої дії натисненням кнопки "Ок". Пароль з файлу прибраний.

Зняття пароля з архіву



Якщо ви обмежили доступ до файлу або папці, упакувавши їх в архів з кодовою доступом, то для зняття пароля вам потрібно просто розпакувати файл. Увійдіть в архів. При цьому програма, природно, запросить у вас пароль. Потім натисніть на "Розархівувати" і вкажіть адресу розміщення документа. Файл з`явиться на вашому комп`ютері без пароля, а запаролений архів ви можете видалити.

Зняти пароль легко, якщо ви його знаєте. Якщо ви хочете распароліть файл, не знаючи його секретного коду, прочитайте статтю Як зняти захист з файлу.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!