Як зняти захист з .pdf?

Як зняти захист з .pdf?

Іноді в процесі роботи ми стикаємося з запаролений файлами, захищеним від запису, редагування або навіть відкриття. Що ж робити користувачам, яким для роботи дуже потрібен захищений документ?

У цій статті розповімо про те, як зняти захист з файлу pdf.

Захист від відкриття

Перш за все, потрібно зрозуміти, яким способом захищений необхідний файл. Іноді пароль ставиться на відкриття файлу, тоді ви не зможете отримати доступ ні до вмісту файлу, ні до єдиної функції, яку можна з цим вмістом виконати. В даному випадку віконце введення пароля з`являється відразу ж після подвійного кліка на файлі. Такі паролі зняти практично неможливо.

Відразу попередимо, в мережі ви знайдете масу майданчиків, які пропонують онлайн-злом, проте всі вони "заманюють" на який-небудь рекламний сайт або - ще гірше - заражають ваш комп`ютер вірусом.



Рекомендуємо скористатися для розблокування PDF-файлів програмою Advanced PDF Password Recovery. Викачуємо програму, встановлюємо її і задаємо параметри роботи. Інтерфейс у програми простий, користувачеві відразу зрозуміло, куди помістити файл, який необхідно розблокувати, як встановити параметри злому і куди натискати, щоб його активувати.

Захист від редагування

Якщо ж файл захищений від редагування, ви зможете його відкрити, однак, функції "Друк", "Експорт" і т.д. будуть не актівни.Такую захист зняти набагато простіше, однак вам все одно буде потрібно спеціальна програма. Рекомендуємо Wondershare PDF Password Remover. Після установки і відкриття цієї програми потрібно натиснути на кнопку "Додати ...", розташовану у верхньому лівому кутку, далі натиснути на велику кнопку Start в нижньому правому куті. Тепер залишається тільки чекати, через деякий час програма видасть вікно «Пароль успішно видалений».

Ще один спосіб роботи з захищеним PDF - попередня його конвертація в Word, непоганий сайт для цього - pdftoword.ru. Даний спосіб підійде, якщо вам не важливо, в якій програмі працювати, головне - «витягнути» дані з файлу. Однак попереджаємо, конвертація не завжди проходить успішно і можна отримати «кривий» документ.

Звичайно, багато хто з вас могли подумати - який же сенс у захисті файлів, якщо їх так просто розблокувати? Насправді, всі програми розшифрування побудовані на примітивному мисленні користувачів, які найчастіше використовують дуже прості паролі, навіть для захисту по-справжньому серйозних документів. Так що, якщо ви, навпаки, хочете не зняти захист файлу, а уникнути даної події, використовуйте дійсно складні паролі. Головне, самим потім такий пароль не забути, а то доведеться побувати на стороні зломщика!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!