» » » Як зняти захист з аркуша?

Як зняти захист з аркуша?

Як зняти захист з аркуша?

Якщо захисний пароль вам відомий, то зняти його можна шляхом стандартних налаштувань Excel. Перед тим, як зняти захист з аркуша Excel, потрібно спочатку переконатися в тому, що на вкладці під назвою «Правка», а саме в полі «Дозволити змінювати файл декільком користувачам» був знятий прапорець. В іншому випадку, кнопки «Захистити лист», «Зняти захист аркуша», «Захистити книгу», «Зняти захист книги» у вас будуть неактивними.

  • Зняття захисту листа в Excel 2003. Щоб зняти захист з аркуша в Excel 2003, вам потрібно вибрати пункт меню «Сервис», далі «Захист» та «Зняти захист аркуша». У разі, коли пароль буде введено правильно, при запиті зняття захисту, виробиться її відключення.
  • Зняття захисту з аркуша в Excel 2007/2010. У версіях Excel 2007 і вище, замість вкладки Сервіс з`явилася вкладка «Рецензування», де натисканням кнопки «Зняти захист аркуша» захист знімається. Після введення пароля ви успішно її вимкніть. Таким же шляхом ви зможете також зняти захист аркуша Excel 2010.
  • Знімаємо захист у всіх листів Excel. Щоб зняти захист з великої кількості аркушів в Excel, вам буде потрібно витратити значно більше часу. У таких випадках більш розумним рішенням є установка макросу, який дозволить автоматизувати цю операцію.

Зняття захисту листа Excel, не знаючи пароль



Розглянемо способи зняття захисту, коли пароль невідомий користувачеві. Для цього вам, перш за все, буде потрібно завантажити надбудови, призначені для зняття захисту листів Excel. Як правило, такі надбудови поширюються платно, однак, коштують вони не дуже дорого. Можуть виникати і такі ситуації, коли захисний пароль був забутий або загублений. Коли на аркуші потрібно буде внести зміни, ви зможете відновити пароль в Excel також за допомогою запуску макросу, після чого спливе діалогове вікно. Воно на вибір дозволить вам зняти захист з аркуша або листів, вибираючи опцію «Скинути пароль». В даному випадку, макрос зможе дозволити зняти захист аркуша за допомогою підбору паролів.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!