» » » Як поставити пароль на файл?

Як поставити пароль на файл?

Як поставити пароль на файл?

Існує безліч причин приховувати деякі файли. У кожного вони особисті, розбирати їх не варто, але от про те, як поставити пароль на файл розповімо докладно.

програми

Поставити пароль на файл або папку можна за допомогою різних програм. Більшість з них платні, але є і відмінні рішення, за які вам не доведеться платити. Ось деякі:

TRUECRYPT

Варто зазначити, що програма ставить пароль не на сам файл, а створює своєрідний контейнер для зберігання файлу. Весь вміст такого контейнера шифрується, а на доступ ставиться пароль. Притому в якості контейнера можна використовувати розділ жорсткого диска, віртуальний диск або навіть знімний носій.

Крім того, за допомогою програми TRUECRYPT ви отримуєте наступні можливості:

  • Зашифрувати абсолютно будь-який з розділів жорсткого диска.
  • Зашифрувати системний диск, включаючи вміст операційної системи. В такому випадку, ОС буде завантажуватися тільки після введення вами пароля.
  • Здатність створювати додаткові томи. Тобто, самі цінний файли ви зможете помістити в контейнер, створивши в ньому ще один контейнер, але тільки з іншим паролем. Притому, якщо вас змусили ввести пароль, то сторонній зможе побачити вміст тільки того контейнера, від якого і був введений пароль.
  • Створення прихованої операційної системи. Тобто, ви будете мати можливість здійснювати дії, використовуючи відразу дві ОС, що робить ваші дії практично невидимими.

WinMend Folder Hidden



Це також безкоштовна програма. Характерна їй простота використання. В інтерфейсі можна розібратися без особливих зусиль. З переваг цієї програми:

  • Швидко приховує паки на локальних розділах або на знімних носіях.
  • Ваші файли завжди будуть приховані, навіть якщо ПК буде використовуватися іншою операційною системою.
  • На програму можна встановлювати свій власний пароль.

До недоліків можна віднести високу ймовірність несанкціонованого доступу до програми, тому, якщо ви приховуєте на своєму ПК НЕ порнушку, а документацію або перспективні розробки, то не шкодуйте грошей і придбайте платну програму.

Як поставити пароль на файл через архів

Взагалі ж, якщо вам потрібно приховати незначні файли маленького обсягу, то їх можна заархівувати і вже на архів поставити пароль. Шлях: додати в архів - додатково - встановити пароль.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!