Як видалити linux?

Як видалити Linux?

Linux - операційна система, створена Лінус Торвальдс. Сьогодні користувачів Linux дуже багато, але також багато і тих, хто мало знає про цю операційну систему. Є й ті, хто пробував працювати в Linux, але так і не звик до цієї ОС. У такому випадку корисно дізнатися, як видалити Linux. Зараз ми опишемо вам кілька варіантів видалення цієї ОС.

Як видалити Linux? Перед видаленням ви повинні мати на увазі, що віддалиться не тільки операційна система, але і інформація з жорсткого диска, тому спочатку потрібно зберегти потрібні дані на інших носіях. Після цього приступаємо до процесу видалення Linux.

Вимкніть сегменти Swap і Native. Щоб зробити це, використовуйте інтегровану програму Fdisk. Для завантаження комп`ютера застосовуйте дискетку з установкою або диск Linux. У командному рядку напишіть Fdisk і натисніть клавішу Enter. Потім для отримання інформації про будь-якому з розділів введіть "p" і натисніть Enter. Щоб вимкнути наявні там сегменти, введіть "d" і знову натисніть Enter. Після цього дії з`явиться віконце, в якому буде запит про те, щоб видалити розділ. Для видалення введіть 1 і т. Д. Таким чином видаліть всі сегменти в даній операційній системі. У командному рядку введіть "w" і Enter. Комп`ютер видасть помилку. Ніякого значення цьому не надавайте. Потрібно виконати роботу з командним рядком. Для цього введіть "q" і натисніть клавішу Enter.



Є й інший метод, який підкаже, як видалити Лінукс з комп`ютера. Цей спосіб підійде вам, якщо ви хочете встановити Windows. Елементарно встановлюйте з завантажувального диска Windows і приступайте до установки даної операційної системи. В процесі установки ви побачите інформацію про дискових сегментах, які там знаходяться, із зазначенням їх типів. Потім потрібно буде продовжити установку, слідуючи вказівкам програми-установки Windows. Для видалення головного завантажувального запису є можливість після завантаження з дискети або диска Windows виконати команду fdisk / mbr, яка дасть можливість повернути на диск головний завантажувальний запис Windows. Якщо ви з цим розібралися, то з легкістю відповісте на питання про те, як видалити Лінукс з ноутбука, тому що процедура виконання та ж.

Linux Mint

Як видалити Linux Mint? Сегменти зможете вимкнути за допомогою програми Fdisk. Видаліть застосовуються Linux сегменти native, swap і завантажувальний розділ. Завантажте пристрій з дискети. Введіть у командному рядку fdisk. Натисніть кнопку Enter. Щоб отримати відомості про сегментах, введіть у командному рядку "p", натисніть кнопку Enter. Вгорі знаходяться відомості про головне розділі жорсткого диска. Введіть у командному рядку "d". Натисніть кнопку Enter. З`явиться віконце, в якому потрібно вказати номер видаляється розділу.

Linux Ubuntu

Як видалити Linux Ubuntu? Якщо користувач бажає видалити Убунту, необхідно відформатувати розділ диска, на якому встановлена операційна система. Після цього необхідно встановити завантаження призначеного для користувача комп`ютера з приводу в BIOS. До складу установки ОС від Microsoft потрібно взяти умови угоди, після натиснути на клавішу «Далі», знайти розділ для установки, який охоплює встановлену раніше операційну систему Убунту, його необхідно виконати форматування (зробити це краще в форматі файлової системи NTFS). Ось як видалити Лінукс, далі, якщо бажаєте, можете встановлювати іншу ОС, наприклад, Windows.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!