» » » Як оптимізувати windows 7?

Як оптимізувати windows 7?

Як оптимізувати Windows 7?

Відомо, що оптимізація операційної системи є не менш важливим пунктом в роботі рядового користувача, ніж підбір потужного комп`ютера. Справа в тому, що навіть сучасний комп`ютер з часом починає працювати повільніше, так як установка різних програм знижує його продуктивність. У зв`язку з цим ми розглянемо, як можна оптимізувати операційну систему windows для того, щоб працювати на ній було комфортніше. Розглядати забезпечення продуктивності будемо на прикладі операційної системи windows 7.

Використання стандартних методів

Стандартним методом збільшення продуктивності операційної системи windows 7 є використання програми усунення неполадок.

  1. Щоб її включити, потрібно зайти в меню пуск і вибрати панель управління.
  2. Далі потрібно ввести в поле пошуку "Неполадки", після чого перед вами відкриється меню, в якому вам потрібно вибрати пункт "Усунення неполадок".
  3. Далі потрібно перейти в розділ "Системи безпеки" і вибрати пункт "Перевірка проблем із продуктивністю".
  4. Програма сама проведе аналіз використання вашої операційної системи і зробить вердикт.

На підставі вердикту ви зможете або видалити невикористовувані програми, або обмежити програми, які запускаються при завантаженні автоматично. Практика показує, що не використовуються програми, а також ті програми, які запускаються автоматично при завантаженні операційної системи, часто призводять до зниження продуктивності.

Дефрагментація і очищення жорсткого диска

Окремо слід розглянути два стандартних методу підвищення продуктивності операційної системи, а саме очищення жорсткого диска і його дефрагментацію.

  1. Для того щоб зробити дефрагментацію жорсткого диска потрібно в меню "Пуск" знайти відповідний пункт.
  2. Після цього відкриється програма, яка запускається натисненням однієї кнопки. Завдяки дефрагментації жорсткого диска можна позбутися багатьох застарілих файлів, які не використовуються в роботі комп`ютера. До цих файлів відносяться і кешування інформації.


Очищення жорсткого диска також може допомогти в збільшенні продуктивності операційної системи. Справа в тому, що якщо жорсткий диск, на якому встановлена операційна система, сильно завантажений, робота операційної системи може ускладнюватися. Тому така розвантаження дозволяє прискорити його роботу.

Використання спеціалізованого ПЗ

На даний момент існує безліч програм, які здатні збільшити продуктивність операційної системи. Ці програми часто використовують геймери, проте їх цілком може використовувати пересічний користувач. Безліч з таких програм є абсолютно безкоштовними. Однак слід пам`ятати, що вибирати такі програми потрібно, виходячи з рекомендацій інших користувачів. В іншому випадку ви ризикуєте нашкодити своєму комп`ютера.

Не забувайте здійснювати регулярне сканування свого комп`ютера на наявність шкідливих програм, які можуть обмежувати продуктивність операційної системи. Крім того, також потрібно не забувати про регулярну перезавантаження комп`ютера і установки оновлень для операційної системи.

Якщо ви хочете дізнатися більше про операційну систему Windows 7, то ми рекомендуємо відвідати розділ, де ви зможете знайти про неї будь-яку, цікаву для вас інформацію - Windows 7.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!