» » » Чому гальмує windows?

Чому гальмує windows?

Чому гальмує Windows?

Величезна кількість користувачів щодня стикається з проблемою повільної роботи операційної системи. Windows на сьогоднішній день виступає складним механізмом, що володіє безліччю процесів і служб, правильне функціонування яких залежить від різних факторів. Тому причин, чому гальмує Windows, може бути багато. У даній статті ми розглянемо основні з них.

Основні причини повільної роботи Windows

Причини, що негативно впливають на операційну систему, численні. Але найбільш поширеними з них є наступні:

  • віруси;
  • автозавантаження;
  • засмічення системи;
  • робота антивірусів.

Нерідко повільна робота Windows обумовлена наявністю вірусів. Це може проявлятися довгої завантаженням оперативної системи і навіть довільній перезавантаженням. Тому в першу чергу слід перевірити ПК на віруси і оновити антивірусні бази.

Другий частою причиною проблем з роботою Windows можна назвати велику кількість програм і додатків, які при старті завантажуються автоматично. В даному випадку слід переглянути їх і прибрати з автозавантаження.

Засмічення системного реєстру - також часта причина повільної роботи оперативної системи. У реєстрі міститься велика кількість інформації про налаштування системи, а також записи про всі операції, що проводяться на ПК. Таке засмічення вимагає очищення реєстру.



Антивірусні програми, як правило, містяться в системній пам`яті і здійснюють сканування ПК. Це одна з основних причин, чому гальмує Windows, тому необхідно перевіряти, скільки системних ресурсів використовує антивірус.

Про інші причини читайте в наших статтях по темі:

  • Чому гальмує комп`ютер
  • Чому ноутбук гальмує

Як усунути проблему

Якщо ваша операційна система гальмує, не поспішайте викликати додому фахівця. Існує кілька способів, які допоможуть вам самостійно виправити ситуацію.

програма CCleaner допоможе вам очистити ваш комп`ютер або ноутбук. За допомогою неї ви зможете провести очистку жорсткого диска і реєстру від непотрібних програм і додатків. Вона також відключить автозагрузку для різних непотрібних програм, що сприятиме прискоренню завантаження операційної системи. Оптимізацію і дефрагментацію реєстру теж рекомендується виконувати за допомогою CCleaner або Defraggler.

Для прискорення роботи операційної системи, а також збільшення швидкості запуску різних програм ви можете використовувати ReadyBoost. А за допомогою Засоби перевірки пам`яті можливо встановити і усунути порушення в роботі оперативної пам`яті ПК, що буде сприяти стабільності оперативної системи.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!