» » » Як виправити windows 7?

Як виправити windows 7?

Як виправити Windows 7?
Як виправити Windows 7?

Під час використання ОС Windows 7 частенько користувачі стикаються з певними помилками. Вони можуть з`являтися з різних причин. У цій статті розберемося з тим, як виправити помилки операційної системи Windows 7.

До найбільш поширених помилок відносяться наступні:

  1. Призначені для користувача помилки (деінсталювати програми, видалені файли системи, запуск ігор і додатків на ПК, які не підходять за технічними характеристиками, використання неліцензійного програмного забезпечення та інше).
  2. Вплив вірусів. Вони здатні модифікувати або видалити системні файли, що призведе до неправильної роботи ОС.
  3. Помилки при установці драйверів, а також всіляких оновлень.

Якщо ви вирішили розібратися, як виправити Windows 7, то можете скористатися деякими вбудованими утилітами, за допомогою яких можна ефективно відновлювати працездатність комп`ютера.

Відновлення системи

Правою кнопкою мишки натисніть на ярлик «Комп`ютер», знайдіть «Властивості». У віконці, що з`явилося виберіть «Захист системи», «Відновлення» і натисніть «Далі». Якщо доступна точка підходить, то запускайте процедуру відновлення. Цей спосіб дозволить «відкотити» систему до того моменту, коли в її роботі ще не було будь-яких збоїв.

Відновлення системних файлів

Якщо ви випадково видалили важливий системний файл, то вирішити проблему і виправити помилки Windows 7 можна наступним чином:

  1. Відкриваємо командний рядок.
  2. Прописуємо команду «sfc / scannow».
  3. Тиснемо «Enter».


Після закінчення перевірки з`явиться одне з наступних повідомлень:

  1. Проблем не виявлено (відсутні пошкоджені файли).
  2. Пошкоджені файли виявлені і відновлені.
  3. Чи не вдалося виконати операцію.

В останній ситуації відновлювати файли доведеться вручну. Для цього варто звернутися в сервісний центр або скористатися спеціалізованими програмами.

Очищення жорсткого диска

Досить часто помилки в роботі ОС викликані тим, що на ПК створюється величезна кількість тимчасових файлів, які потребують своєчасного видаленні. Вони створюються операційною системою або ПО. Все це призводить до захаращення жорсткого диска, зведенню до мінімуму вільного простору і уповільнення роботи ПК. Однією з найкращих програм для очищення диска вважається CCleaner (скачати її можна - тут). Розібратися в ній не складе особливих труднощів. Досить запустити утиліту і натиснути кнопку «Очищення».

Використання спеціальних програм



В результаті установки і деінсталяції різноманітних програм, а також виконання некоректних операцій операційна система з плином часу видає помилки. Вони бувають різними, тому жодна утиліта не здатна стати панацеєю від усіх проблем. Однак описані нижче додатки допоможуть позбутися від типових помилок.

Щоб вирішити проблеми, які пов`язані з роботою певних програм, рекомендується встановити програму Unlocker. Вона досить ефективно вирішує проблему з файлами, які не виходить видалити.

Щоб працювати з програмою, досить натиснути правою кнопкою мишки на файлі, з яким ви плануєте провести певні дії. Потім в віконці провідника виберіть «Unlocker». Програма запуститься, відповідно, користувач отримає можливість видаляти, переміщати і перейменовувати файли.

Якщо ПК працює занадто повільно, то це свідчить про те, що різні місця зберігання тимчасової інформації заповнені (файли Windows, cookies веб-браузера, кеш). Для вирішення подібних проблем підійде програма Rising PC Doctor. Це досить потужна утиліта, яка гарантує ефективний захист від вірусів і здатна усувати уразливості в системі.

Якщо вас цікавить виправлення помилок за допомогою програми TuneUp Utilities, читайте статтю Як виправити помилки Windows.

Про помилки реєстру можна дізнатися зі статті Як виправити помилки реєстру.

Інші статті, які допоможуть вам в роботі з ОС Windows 7, ви зможете знайти в розділі Windows 7.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!