» » » Як відновити реєстр?

Як відновити реєстр?

Як відновити реєстр?

Багато користувачів стикаються з необхідністю відновити реєстр XP, яка не починається через що виникли внаслідок роботи шкідливих програм або невмілих дій користувача, що призвели до пошкодження реєстру. Хоча дана процедура не дає гарантій повного відновлення працездатності системи, завдяки їй, існує можливість відновити важливі дані.

Проблеми відновлення реєстру

Windows XP надає можливість відновлення пошкодженого системного реєстру. Таке пошкодження може викликати появу різних повідомлень про помилки. Існують різні стандартні методи, як відновити реєстр Windows 7, але вони не завжди дозволяють вирішити проблему. В такому випадку необхідно вдатися до допомоги консолі відновлення. Якщо є резервна копія, яка створюється системою Automatic System Recovery, то бажано робити відновлення системи за допомогою цієї копії.

Описана нижче процедура, як відновити реєстр, передбачає використовувати консоль відновлення, а також кошти «Відновлення системи». Для того щоб процес завершився успішно, рекомендується виконувати інструкції чітко по порядку. По його завершенню система повинна буде повернутися в стан близький до того, в якому була до виникнення проблеми.

консоль відновлення



Потрібно запустити консоль відновлення, потім створити тимчасову папку і скопіювати в неї всі існуючі файли реєстру. Після чого видалити всі файли реєстру з поточної папки зберігання. Завершальним етапом буде копіювання файлів реєстру в папку system32 / config з папки repair. Таким чином, створюється реєстр, що дозволяє завантажувати Windows XP. 



Треба врахувати, що даний реєстр був збережений при початковій установці Windows ХР, тому всі настройки або будь-які зміни, виконані після завершення процесу установки, будуть втрачені. І так, слід виконати наступний алгоритм дій:

  • необхідно вставити компакт диск Windows ХР і перезавантажити комп`ютер;
  • коли з`явиться напис «Вас вітає майстер установки» необхідно натиснути клавішу «R», таким чином, консоль відновлення буде запущена;
  • якщо раніше було встановлено одночасно дві або більше операційних систем, то слід вибрати той екземпляр Windows, до якого необхідно отримати доступ;
  • після появи запиту, введіть пароль адміністратора або натисніть клавішу «Введення», якщо пароль не призначено;
  • потім в з`явилася командному рядку консолі, слід ввести команди по копіюванню файлів реєстру в папку system32 / config. При цьому після кожної команди необхідно натискати клавішу «Введення»;
  • в кінці, слід ввести команду «exit» для завершення роботи консолі відновлення;
  • комп`ютер перезавантажиться автоматично.

Відновлення реєстру з reg-файлу

Існує також ще більш простий і ефективний спосіб, як відновити реєстр Windows. Даний спосіб дуже зручний, якщо ви не хочете відновлювати абсолютно всі дані. Тут ви можете вибирати для відновлення окремі елементи. Суть цього способу полягає в експорті reg-файлу. В даному випадку необхідно виконати наступні маніпуляції:

  • перейти в меню «Пуск» Виконати / regedit;
  • потім вибрати необхідний вам розділ або підрозділ;
  • натиснувши правою кнопкою миші на назві розділу, виберіть варіант «Експорт», після чого необхідно вказати шлях для збереження копії, а також ім`я файлу в діалоговому вікні;

Так при архівації окремої частини реєстру дані переносяться в reg-файл. Щоб можна було їх витягти, а потім відновити первозданний стан реєстру, потрібно виконати наступні дії:

  • запустити regedit.exe;
  • вибрати в головному меню Файл-імпорт і вказати шлях до імпортованого файлу.

У підсумку всі необхідні і вибрані вами файли реєстру будуть відновлені і зібрані в окремій директорії.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!