» » » Як зайти в реєстр windows?

Як зайти в реєстр windows?

Як зайти в реєстр Windows?

Реєстр Windows - один з фундаментальних компонентів, що відповідають за роботу операційної системи. У ньому прописуються всі встановлені програми, зберігаються настройки інтерфейсу і інші системні параметри. Існує безліч способів змінити поведінку Windows, додавши або видаливши з реєстру окремі параметри або цілі їх розділи. Але як же туди потрапити? У цій статті ми розповімо, як зайти в реєстр Windows в різних версіях операційної системи, ну а в наших попередніх статтях ви можете дізнатися, де він зберігається і як його чистити.

Як зайти в реєстр Windows XP

Працювати з реєстром можна через вбудований в Windows Редактор реєстру. Щоб запустити його в Windows XP, відкрийте меню «Пуск» і знайдіть в ньому пункт «Виконати». У вікні «Виконати» введіть команду regedit і натисніть «OK».

Є і більш витончений спосіб - в тому ж меню «Пуск» відкрийте розділ «Усі програми», в ньому - «Службові», а там натисніть на посилання "Командний рядок». У вікні командного рядка введіть regedit і натисніть [Enter]. Результат, загалом-то, буде той же самий, тому простіше все-таки потрапляти до реєстру через засіб «Виконати».

Як зайти в реєстр Windows 7

У Windows Vista і Windows 7 відкрити редактор реєстру можна тими ж способами, що і в Windows XP, але є ще більш простий варіант. Досить відкрити меню «Пуск», ввести в рядку пошуку ключове слово regedit і натиснути [Enter]. Залежно від налаштувань контролю облікових записів користувачів при цьому може з`явитися вікно з вимогою підтвердити виконання операції. Натисніть «Так». Можливо, від вас також зажадають ввести пароль адміністратора.

Як зайти в реєстр Windows 8



Найцікавіше йде справа з доступом до реєстру в Windows 8: звичне меню «Пуск» з цієї версії прибрали, тому не цілком зрозуміло, де шукати засіб «Виконати». Насправді все просто: натисніть клавіші [Win] [X] або клацніть правою кнопкою миші в лівому нижньому кутку екрану. З`явиться спливаюче меню, в якому є пункт «Виконати» (а також, до речі, і «Командний рядок»). Далі все звичайно: введіть команду regedit і натисніть «OK».

Але є ще більш простий спосіб викликати редактор реєстру: просто відкрийте початковий екран і введіть прямо там ключове слово regedit, а потім натисніть [Enter]. А можна і не переходити на початковий екран: прямо на робочому столі натисніть клавіші [Win] [C] або проведіть мишею уздовж правій грані екрану і натисніть в панелі, що з`явилася кнопку «Пошук». Потім введіть ключове слово regedit і натисніть [Enter]. У будь-якому випадку вам, можливо, буде потрібно підтвердити виконання операції у вікні контролю облікових записів і навіть, може бути, ввести пароль адміністратора.

Наостанок зазначимо, що вносити зміни до реєстру потрібно з обережністю, оскільки це потенційно може порушити нормальну роботу системи. Тому перед редагуванням обов`язково створіть резервну копію реєстру: для цього в вікні редактора відкрийте меню «Файл», виберіть пункт «Експорт», задайте файлу резервної копії зрозуміле ім`я, виберіть папку для збереження і натисніть кнопку «Зберегти».



Увага, тільки СЬОГОДНІ!