» » » Чому гальмує відео?

Чому гальмує відео?



Чому гальмує відео?

Відео погано вантажиться в режимі онлайн або некоректно відтворюється через різні програвачі? Розглянемо кілька поширених причин, що провокують подібні труднощі.

Чи не вантажиться відео в інтернеті: причини

  • Найпростішою причиною, чому гальмує відео в браузері, є низька швидкість передачі сигналу з мережі на ваш комп`ютер. А ось фактори, які можуть спровокувати цю проблему, різні. Наприклад, у вас може бути дешевий, а тому повільний в плані виділяється швидкості інтернету пакет. Якщо хочете, щоб онлайн відео та ігри літали, то замовте у провайдера дорожчий тариф. Перевірити швидкість можна на цьому сайті. Однак іноді швидкість може бути низькою навіть при солідному тарифному плані. В цьому випадку не виключено, що ваш провайдер виділяє швидкість менше обіцяної. Якщо ж ви намагаєтеся відкрити фільм в форматі HD або тим більше Full HD, то просто виберіть більш скромне дозвіл. Картинка при цьому стане менш красивою, але зате ви спокійно подивіться відео і при середній швидкості інтернету.
  • Причиною того, чому гальмує відео, може бути старий браузера або флеш-плеєра. Оновлення їх: браузер - через меню налаштувань, а флеш-плеєр можна завантажити з цього сайта.
  • Потужності вашого процесора і / або оперативної пам`яті не вистачає для коректної роботи всіх наявних програм, програм і т. П. В результаті висне і відео, і музика, і інтернет, і сам комп`ютер взагалі. Звільніть пам`ять ОЗУ і процесора, щоб система працювала швидше. Як мінімум, можна почистити список програм для автозавантаження. Це можна зробити за допомогою дуже корисною і простий в управлінні програми CCleaner. Завантажити її можна звідси. В майбутньому намагайтесь не ставити на свій ПК утиліти, які перевищують його технічні можливості, або поновіть «залізо».

Зависає відео в програвачі

  • Є проблеми з відеокартою. Можливо, драйвери для неї «встали криво», «злетіли» або зовсім не були інстальовані. Видаліть утиліти, скачайте і встановіть нові. Також дуже часто цей елемент апаратної частини комп`ютера, а точніше охолоджуючий його вентилятор буває просто забруднений. Вимкніть пристрій від електромережі (!), Візьміть підручні засоби і як слід очистіть деталь. Дуже зручно для цього користуватися звичайним пилососом. Якщо ж відеокарта старше 4-5 років, то незайвим буде замінити термопасту, інакше не уникнути перегріву.
  • Забруднитися, а тому і перегрітися, провокуючи численні проблеми в комп`ютері (включаючи зависання відео), можуть чіпи материнської плати і процесора. Їм також потрібно регулярно звертати увагу.
  • Дуже поширеною причиною того, чому відео гальмує при перегляді через програвач, є застарілі видеокодеки. Вони відповідають за коректне відображення роликів на комп`ютері. Якщо відеоряд не йде або зависає, то простіше за все буде встановити на ПК новий K-Lite Codec Pack Mega. Завантажити його можна звідси. Пакет містить як "всеїдний" програвач, так і всі необхідні утиліти для нього. Встановити програму і користуватися нею дуже просто і зручно.
  • Віруси можуть уповільнювати роботу системи, інтернету, окремих програм, видаляти драйвери на відео. Регулярно скануйте ПК на наявність цих шкідників, інакше серйозних проблем вам не уникнути. Причому краще працювати з платними сервісами - вони більш функціональні і забезпечують хороший захист.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!