» » » Чому гальмує відео на комп'ютері?

Чому гальмує відео на комп'ютері?

Чому гальмує відео на комп`ютері?

Підвисання і пригальмовування тих чи інших процесів, що реалізуються на комп`ютері, - звичайна практика, однак, коли ця практика поширюється на перегляд улюбленого фільму, та й взагалі відео, це, звичайно, дуже неприємно.

Давайте ж розберемося, чому гальмує відео на комп`ютері або ноутбуці і як це виправити.

Зависає відео: причини

Кодеки - відсутні або застаріли

Кодеки відео - це системні бібліотеки, які дозволяють операційній системі коректно працювати з відео різних форматів. У тому випадку, якщо потрібні кодеки не встановлені або вони застаріли, відео може або взагалі не відтворюватися, або "гальмувати". Як вирішити цю проблему? Оновлення або скачайте кодеки. Ми рекомендуємо скористатися K-lite Codec Pack Mega.

Драйвери відеокарти - застаріли або некоректно встановлені

В даному випадку вам необхідно спочатку уточнити назву потрібного драйвера (вказано в розділі "Відеоадаптери" меню "Диспетчер пристроїв") і завантажити його з сайту виробника.

Якщо драйвери завантажить в форматі .exe, просто клікніть по файлу двічі, і почнеться установка в автоматичному режимі. Якщо ж ви завантажили архів, зайдіть в розділ "Відеоадаптери", клікніть по назві відеокарти правою кнопкою миші і натисніть "Оновити драйвери", а потім на вимогу системи вкажіть шлях до архіву.

Занадто багато запущених процесів



Можливо, відео гальмує просто тому, що одночасно на ПК запущено занадто багато процесів. Дана проблема особливо типова для комп`ютерів і ноутбуків з низькою продуктивністю. Щоб розв`язати цю проблему, просто завершите кілька непотрібних процесів.

віруси

Звичайно, віруси теж можуть стати причиною пригальмовування відео, в такому випадку рекомендуємо перевірити ПК на віруси. Якщо антивірус не встановлено, ви можете безкоштовно завантажити пробну версію тут.

Ну, і звичайно, не варто забувати, що проблема може критися і в самому відео, якщо все відео на компі відтворюються без проблем, а одне підвисає, ймовірно, проблема безпосередньо в файлі.

Читайте також статтю Чому гальмує відео в Контакте.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!