Як визначити формат?

Як визначити формат?

Багато користувачів напевно стикалися з такою проблемою. Завантажуєте з інтернету, яку ні будь програму або відео, а вона не відкривається на комп`ютері. Чому таке відбувається? Відповідь досить очевидна. На вашому комп`ютері немає такої програми, за допомогою якої система смола б відрити даний файл. А як визначити формат файлу?

Як дізнатися яку програму встановити, що б відкрити файл? Це теж просто. Потрібно знати формат файлу. І що це взагалі таке? Формат файлу або розширення, звичайно вказується після точки наступної за ім`ям файлу. Наприклад: 1.txt або 1.doc або 1.jpg. В даному випадку 1 - це назва файлу, а то, що слідує за точкою його розширення або формат файлу. Ось цей самий формат і визначає програму, з якою даний файл працює.

формат

Зазвичай за умовчанням на екрані комп`ютера формат файлу не відображається. Тому, що б побачити його, потрібно змусити систему відобразити його. В системі Microsoft Windows це можна зробити наступним способом:

  • «Пуск» -> «Панель управління» -> «Оформлення та персоналізація» -> «Параметри папок».
  • У вікні, перейдіть на вкладку «Вид» і приберіть галочку в рядку «Зривати розширення для зареєстрованих типів файлів».
  • Натисніть кнопку «Применить». Тепер все розширення або формати файлів буде видно.

Визначаємо формат відео



Тепер про те, як визначити формат відео. Насправді все ще простіше! Якщо ви слідували інструкції вище, то вам достатньо виділити мишкою ваш файл з відео і після його назви з точкою на кінці, ви побачите його розширення. Можна вчинити іншим способом:

  • Клацніть по файлу правою кнопкою миші. У випадаючому меню натисніть «Властивості».
  • У вікні, на вкладці «Загальні» ви побачите тип файлу і його розширення.

Ось ви і дізналися, як визначити формат. Тепер, коли ви його знаєте, вам потрібно лише знайти програму, яка відкриває такі файли. Після цього встановити програму на комп`ютер і ваш файл відкриється. Якщо ж це відео, то знайдіть кодек, який відповідає даному розширенню, і встановіть його в медіа плеєр. Для того, що б виконати такі операції не потрібно бути фахівцем в комп`ютерних технологіях. Навіть новачкові під силу впоратися з цим.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!