Як змінити формат файлу?

Як змінити формат файлу?

Формат файлу - це інформація для операційної системи і для користувача ПК про вміст файлу. Знаючи формат, користувач приблизно уявляє, що знаходиться в файлі (текст або відеоролик), а операційна система може підібрати програму для його відкриття. Формат файлу вказується в розширенні його імені, тобто варто після оригінальної назви файлу і відділяється від нього точкою. У нових операційних системах розширення файлу за замовчуванням від користувача приховано. Щоб змінити формат файлу вручну, наприклад, в Windows 7, потрібно попорпатися в настройках.

види форматів

Всі існуючі типи файлів можна розділити на:

  • текстові (найпоширеніші: txt, doc, docx, pdf, fb2, epub) -формат
  • графічні (ipg, png);
  • аудіо (mp3);
  • відео (avi, mp4, flv, mpeg, wmv);
  • архівні (rar, zip);
  • програмні (exe, com).

Усього розроблено кілька тисяч форматів файлів. Для користувачів це створює, звичайно, певні незручності. Наприклад, у вашому розпорядженні знаходиться файл одного формату, але для розміщення на фотохостингу або сторінці в соцмережі необхідний інший формат. Ви завантажили файл з інтернету, але ваш плеєр цей формат не відтворює. У цьому випадку перед вами виникає проблема, як змінити формат файлу.

Як поміняти формат файлу при його створенні



Ви створюєте на комп`ютері власну оригінальну картинку, наприклад, в програмі Paint. На етапі збереження зображення в спеціально з`являється вікні програма пропонує вибрати користувачеві не тільки адреса збереження файлу, Як поміняти формат файлу при його створеннівказати його назву, але також визначитися з типом (вибрати формат ipg, png, bmp, gif, або tiff). Тип файлу задається в спеціальному полі в самому низу вікна, нижче поля введення назви.

Абсолютно аналогічним чином змінювати формат файлу можна, зберігаючи, наприклад, скріншот зі сторінки сайту в додатку FireShot.



Якщо ви створюєте власний фільм в сучасному редакторі відео (Movavi, Відеомонтаж), при збереженні ролика ви теж можете змінювати формат файлу на зручний вам.

Конвертація файлів

Якщо ви не брали участі в створенні файлу, а скачали його з інтернету, він вже матиме певний формат, заданий розробником. Як перетворити формат файлу, якщо інформація, що зберігається в ньому, вам потрібна, а формат з яких-небудь причин не підходить? Для цього є як спеціальні програми, так і онлайн-сервіси в інтернеті.

Універсальна програма для конвертації відео аудіо- та графічних файлів - КонвертаціяFormat Factory (Фабрика форматів). Додаток безкоштовно скачується з офіційного сайту і встановлюється на комп`ютер. Після установки можна швидко і без проблем змінювати формат файлів. Потрібний формат вибирається зі списку на певному етапі роботи з файлом.

Якщо ви не хочете встановлювати собі на комп`ютер ще одну програму, користуйтеся онлайн-сервісами. існує спеціальний онлайн-конвертер відео, конвертер зображень, універсальний конвертер.

Додаткову інформацію по темі ви знайдете в статті Як змінити тип файлу і в спеціальному розділі Конвертація.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!