» » » Як подивитися формат?

Як подивитися формат?

Як подивитися формат?
Як подивитися формат?

Багатьох користувачів ПК цікавить питання: як подивитися формат того чи іншого файлу? Наприклад, ви захотіли передати з комп`ютера який-небудь файл на телефон, але бувають такі ситуації, що певний тип файлу не підтримується. Тому для початку непогано б було дізнатися, який це тип файлу, щоб не витрачати час даремно на передачу даних, які все одно не зможете подивитися.

Існують різні типи файлів:

  • заархівовані (rar .zip .7z .ace і інші);
  • образи (.bin, .cue, .nrg, .mdf, .mds, .iso, ccd, .img, .sub);
  • мультимедійні (.avi, .mpg, .mpeg, .divx, .xvid, .wmv, .mp3, .mp2, ra, .rm, .ram, .ogm, .ogg, aac, .flac, mpc, wv,. mov і інші);
  • графічні (.pdf, .djvu, .jpg, .jpg, .jpg, .tga, .psd,);
  • документальні (.txt, doc, .rtf, .nfo).

Як дізнатися формат файлу?

Зараз ви дізнаєтеся, як подивитися формат відео, картинки або документа. Інструкція у всіх випадках буде однакова.

  1. Знайдіть цікавить вас файл.
  2. Лівою кнопкою миші одноразово клацніть по значку файлу. Далі висвітиться невелике віконце.
  3. У цьому вікні в самому низу є розділ «Властивості». Правою кнопкою миші одноразово клацніть на «Властивості». Після цього дії відкриється вікно, яке дає повний опис того об`єкта, з яким ви на даний момент працюєте. Ви зможете дізнатися не тільки розширення вашого файлу, але і більш детальну інформацію про нього.
  4. З доступних розділів виберіть «Загальні». Тут у верхній частині вікна ви зможете подивитися тип файлу. Там буде вказано формат файлу.
  5. У розділі «Загальні» ви також зможете дізнатися, через яку програму буде відкриватися цей файл, розташування даного файлу, його розмір, скільки місця на диску він займає, коли був створений, змінений і відкритий в перший раз, а також встановити його атрибути.


Є ще один спосіб. Потрібно буде зробити мінімальну кількість дій, але і відомостей ви отримаєте трохи.

Для цього знову ж таки потрібно відшукати потрібний вам файл і просто виділити його, одноразово клацнувши по ньому правою кнопкою миші. Внизу або збоку висвітяться короткі дані з цього файлу. Там будуть такі відомості як назва файлу, тип (який становить для нас інтерес), розмір і деякі інші подробиці.

Але хочемо зауважити, що велику роль грає операційна система, яка встановлена на вашому комп`ютері. Адже від неї залежить те, як будуть відображатися дані і їх удосконалення в плані додаткової інформації. Чим новіший операційна система, тим більше в ній удосконалень. Для якості роботи комп`ютера оновлювати її потрібно якомога частіше. Тепер ви знаєте, як подивитися формат файлу.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!