» » » В якому форматі зберігати відео?

В якому форматі зберігати відео?

В якому форматі зберігати відео?

Якщо навіть ви не займаєтеся ніколи створенням відео на ПК, а просто є любителем подивитися фільми та інше на своєму комп`ютері, то вам все одно якось доведеться зіткнутися з проблемою, в якому форматі зберігати відео?

формати відео

Сьогодні існує багато відеоформатів, у них можна легко заплутатися. Яким кодеком і в якому плеєрі відтворювати? Спробуємо розібратися.



Виробники ведуть нескінченну боротьбу за лідерство в області цифрових технологій, а кінцевий споживач в цей час плутається в безлічі форматів.

  • Flash Video (FLV) призначається для програвання потокового відео, іншими словами відео можна дивитися прямо в браузері, а також його можна зберегти на ПК, а потім відтворити в одному з програвачів, що підтримують цей формат.
  • Ще один популярний формат MPEG-4 Part 14 (MP4). Він призначається для упаковки цифрового відео і аудиопотока, супутніх субтитрів, а також постерів, метаданих і тд. Як і багато сучасних медіаконтейнера, передбачають можливість потокової трансляції з Інтернету. Додатково у файлу передаються метадані, що містять інформацію, яка необхідна для мовлення. За допомогою контейнера можна упакувати декілька музику та відео. Формат легко відтворюється на безлічі програвачів. Головна відмінність від FLV - це більш висока якість.
  • AVI (Audio Video Interleave). Формат дозволяє, без конвертації в інші формати, переглядати відеозапис не тільки на комп`ютері, але і на звичайному відео-плеєрі.
  • Формат MKV - це спеціальний аудіо-відео контейнер, який схожий на AVI, він дозволяє зберігати в собі безліч інформації. MKV - це відкритий проект "Матрьошка" (Matroska), який створений для об`єднання більшості стандартів мультимедійних контейнерів на ПК. Особливість - відкритий код, який дозволяє удосконалювати його абсолютно будь-якому програмісту. Поширеність формату MKV легко пояснюється переважанням додаткових параметрів і функцій, в порівнянні з AVI. "Матрьошка" (Matroska) містить відео доріжку (MKV), а також звукову доріжку (MKA) плюс доріжку субтитрів (MKS) і безліч службової інформації, яка дозволяє створювати меню (як на DVD), управляти таймингом і тд.

Взагалі відео форматів існує багато, але все ж - в якому форматі зберігати відео? Найпоширенішим є формат MKV, тобто, саме в ньому і варто зберігати відео на своєму ПК.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!