Як зменшити розмір відео?

Як зменшити розмір відео?

Зменшення розміру відеофайлу може знадобитися для економії місця на диску або для того, щоб мати можливість відтворювати даний файл на екранах малого дозволу. Зменшити розмір відео можна шляхом зменшення значень наступних параметрів:

  • - розмір екрану - ширина і висота;
  • - бітрейт відео - швидкість проходження бітів інформації (чим більше бітрейт, тим вище якість відео);
  • - якість звуку;
  • - частота кадрів - кількість кадрів в секунду;
  • - тривалість.

Для зміни цих параметрів використовуються спеціальні програми і онлайн сервіси, особливості роботи з якими ми розглянемо далі.

Зменшуємо розмір відео за допомогою програм

Зробити відео більш компактним можна за допомогою наступних програм:

  • Movavi Конвертор Відео;
  • Quick Media Converter 4.5.0.6
  • Any Video Converter Free 5.5.9;
  • Format Factory.

Оскільки інтерфейс і функціонал даних програм дуже схожий, ми розглянемо процес зменшення розміру відео на прикладі програми Movavi Конвертор Відео. Дана програма дозволяє зменшити розмір відео як зміною налаштувань, так і шляхом конвертації відео в формати wmv, mp4, mov або mkv.



Завантажити Movavi Конвертор Відео можна тут. Після установки і запуску програми завантажуємо в неї відео, які ми хочемо зменшити. Для цього в лівому верхньому кутку програми тиснемо «Додати відео». Вибираємо потрібний файл і натискаємо «Відкрити».

Щоб змінити формат відео, потрібно розгорнути список «Конвертувати» і вибрати там «Профілі для форматів». У списку потрібно вибрати такий формат, при якому відео буде меншим за розміром.



Для зміни інших параметрів відео потрібно перейти в розділ «Налаштування». Тут ви зможете змінити всі параметри, які ми перерахували на початку статті. Якщо вам потрібно зменшити відео для його перегляду на якомусь певному пристрої, виберіть у меню програми «Профілі для пристроїв». Знайдіть у списку свій пристрій і виберіть профіль для нього. Програма обробить відео таким чином, щоб на виході ви отримали файл з оптимальними параметрами для перегляду на конкретному пристрої.

Після того, як всі налаштування будуть зроблені, залишиться вибрати папку для збереження відео в новому форматі (за замовчуванням відео збережеться на диску С в папці «Movavi Library»). Після того, як всі вибрано і визначено, натискаємо «Старт», і процес зменшення відео почнеться.

Як зменшити розмір відео онлайн

Зменшити відео без використання спеціального програмного забезпечення можна за допомогою сайтів:

Щоб зменшити відео за допомогою даних ресурсів, потрібно перейти на сторінку конвертера, який перетворює ваш файл в потрібний формат. Наприклад, якщо ви хочете, щоб зменшений варіант відео був в форматі FLV, потрібно перейти на сторінку https://video.online-convert.com/ru/convert-to-flv. Далі натискаємо «Вибрати файли» і завантажуємо наше відео. Якщо відео знаходиться не на комп`ютері, а в Інтернет, потрібно скопіювати його URL та вставити до відповідного рядка. Далі в меню «Додаткові настройки» занижуємо деякі або всі параметри, щоб файл відео став менше.

Після всіх налаштувань тиснемо «Перетворити файл» і чекаємо закінчення операції. Після завершення процесу викачуємо файл собі на комп`ютер і перевіряємо результат.

Якщо раптом ви виявили, що розмір екрану у відео вийшов занадто маленьким, дана стаття допоможе вам розтягнути відео.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!