» » » Як відкрити відео?

Як відкрити відео?

Як відкрити відео?

Користувачі ПК, особливо після придбання нового комп`ютера або переустановлення операційної системи, можуть зіткнутися з такою проблемою: вони завантажують з інтернету відеоролик або хочуть подивитися фільм з флешки або диска, але не можуть цього зробити. Є дві основні причини, чому комп`ютер не відтворює відео:

  • Не встановлені кодеки.
  • Чи не встановлений відеоплеєр.

установка видеокодеков

Кодеки - це спеціальні програми, які кодують аудіо- та відеофайли для їх подальшого зберігання та передачі і декодують їх для відтворення. Слово "кодек" - це і є скорочення слів "кодувати і декодувати". Сама необхідність кодування відеоінформації викликана тим, що відеофайли в більшості випадків мають дуже великий обсяг, і зберігати їх на жорстких дисках або передавати через інтернет в такому вигляді проблематично. За допомогою будь-якого кодека відеофайл кодується в один з форматів, який має значно менший "вага" і без значної втрати якості зображення. Але це означає, що якщо людина намагається відтворити на своєму комп`ютері відео певного формату, а у нього немає відповідного кодека для розкодування такого файлу, то спроба подивитися фільм закінчиться невдачею.

Найпоширеніші кодеки - це DivX, AVI, H.264, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, WMV. Перелік далеко не повний, кодеків насправді набагато більше. І якщо у вас встановлені один або кілька кодеків, але формат відео, яке ви завантажили, не сумісний з ними, ролик все одно не піде.

Щоб вирішити проблему відтворення відео один раз і надовго, вам найкраще скачати з інтернету так званий "пакет кодеків", який забезпечує підтримку всіх популярних нині відеоформатів. Найпоширеніший пакет кодеків - K-Lite Codec Pack.



Як встановити кодеки? Завантажити K-Lite Codec Pack можна безкоштовно з офіційного сайту. Для звичайних користувачів досить буде установки базового пакета (Basic). Установка кодеків на комп`ютер займає не більше 2-3 хвилин. При установці програма запропонує кілька варіантів подальшої роботи. За замовчуванням точка буде стояти на варіанті "Simple mode". Його і потрібно буде вибрати, тому що інші варіанти припускають подальшу настройку кодеків вручну.

Програми для відтворення відео

Слід враховувати, що встановлений пакет кодеків не чути зображення, а тільки розшифровує закодований раніше відеофайл для його демонстрації. Щоб відкрити відео, вам знадобиться ще одна спеціальна програма - відеоплеєр.



Всі версії операційної системи Windows мають вбудований відеоплеєр WMP (Windows Media Player). Його не потрібно встановлювати і не можна видалити. Плеєр підходить для перегляду фільмів в хорошій якості. Однак при перегляді нестандартних форматів, відео низької якості, повністю завантажених файлів з ним виникають проблеми. До того ж, плеєр при першій нагоді прагне підключитися до інтернету (за оновленнями і т. П.)

Якщо вбудований в Windows програвач відео вас не влаштовує, то можна завантажити з інтернету якийсь інший (а їх десятки і навіть сотні). Найпопулярніші відеоплеєри для Windows - Media Player Classic, GOM Player, VLC Media Player, KMPlayer.

Переваги універсальних відеопрогравачів:

  • вони доступні для безкоштовного скачування з офіційних сайтів розробників;
  • мають власні пакети відеокодеків, більшість форматів відтворюють без додаткової установки кодеків;
  • оснащені просунутими настройками програвання відео, аж до уповільнення і прискорення відтворення файлів, шумозаглушення і т. п .;
  • багато програм відтворюють биті і Недокачані файли;
  • можливе зняття скріншотів в процесі перегляду відео за допомогою спеціальних гарячих клавіш або їх поєднання;
  • часто мають привабливий сучасний дизайн;
  • сумісні з різними версіями Windows.

Можливий недолік роботи з вищеописаними плеєрами - споживання великої кількості ресурсів комп`ютера (аж до 40% від завантаження центрального процесора).

Однозначно порекомендувати один плеєр, найкращий для всіх користувачів без винятку, звичайно, не можна. Скільки існує просунутих програм для відтворення відео, стільки існує і їх прихильників. Єдине, що можна порадити при виборі плеєра, - самостійно протестувати кілька популярних продуктів і зупинитися на одному, найбільш оптимальному особисто для вас.

Як висновок: якщо ви встановили на комп`ютер пакет кодеків і плеєр, проблем з відкриттям відео у вас більше не буде.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!