» » » Що таке верифікація?

Що таке верифікація?

Що таке верифікація?

Верифікація - поняття, яке зустрічається досить часто в нашому житті. Але не всі точно знають, що таке верифікація. Адже цей термін може вживатися в різних значеннях в залежності від сенсу. Давайте розглянемо, що означає це складне слово.

Верифікація: використання поняття

Поняття верифікація утворено від латинських слів «істинний» і «робити». У найзагальнішому сенсі під верифікацією розуміють перевірку, спосіб підтвердження за допомогою різних доказів будь-яких положень, понять, даних. Крім того, верифікація може вживатися в різних контекстах.

  • Наприклад, під верифікацією в криміналістиці розуміють спеціальну методику розпізнавання брехні або приховування.
  • У виробництві верифікацією називають процедуру підтвердження відповідності отриманого продукту будь-яким зразкам і вимогам.
  • У науці верифікацією називають спосіб підтвердження гіпотези дослідження за допомогою спеціальних методів. Варто відзначити, що верифікація є одним з найважливіших критеріїв науковості знання.
  • У програмуванні можна зустріти поняття "формальна верифікація". Воно позначає доказ правильності або неправильності програми за допомогою тільки формальних методів, таких як символьне виконання, абстрактна інтерпретація і т.п.

Що таке верифікація даних - один з найпоширеніших питань, так як дане поєднання зустрічається в інтернеті, комп`ютерних програмах, під час запису DVD і CD дисків. Під верифікацією даних розуміють спеціальні процедури, які спрямовані на виявлення механічних помилок, що виникають при перенесенні даних.

Отже, сподіваюся, що тепер ви знаєте поняття верифікація, що це, і для чого вона потрібна.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!