» » » Що таке константа?

Що таке константа?

Що таке константа?

З поняттям константи багато стикаються ще в школі. Цей термін походить від латинського "constans". У буквальному перекладі це означає "постійний". Саме таке значення має слово константа в загальному сенсі - будь-яка постійна величина.

Розглянемо докладніше, що таке константа.

поняття константи

У математиці під константою розуміється деяка величина, яка не змінює свого значення в даному процесі. Однією з найвідоміших констант є число Пі, рівне приблизно 3,14159. Крім неї в математиці існує ще понад два десятки постійних.

У фізиці константою називають фундаментальні фізичні постійні. Ці постійні входять в формули, які описують різні закони природи і властивості матерії. Поняття константи у фізиці можуть використовувати як чисельне значення, яке не залежить від будь-яких параметрів і при цьому не змінюється з плином часу (наприклад, швидкість світла у вакуумі). Також під константою можуть мати на увазі зміна значення конкретної величини, яке буде несуттєвим для даної задачі або процесу. Такою є геліоцентрична постійна, яка змінюється в меншу сторону при зменшенні маси сонця, але для космічних польотів це є незначною зміною і не враховується.

У програмуванні під константою розуміється заборона програми на адресацію даних.

Щоб дізнатися більше значень різних слів, загляньте в розділ визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!