» » » Що таке клас в математиці?

Що таке клас в математиці?

Що таке клас в математиці?

Не всі знають, що таке клас в математиці. Дане поняття має однакове визначення не тільки в цій науці, а й у логіці. Клас в цьому випадку представляє собою безліч, довільну сукупність предметів, яка може бути як кінцевої, так і нескінченною. Всі ці предмети виділяються за певною ознакою.

У математиці цей термін зустрічається в теорії множин і позначає довільні сукупності множин. Більш точне визначення класу зазвичай залежить від вибору вихідної системи аксіом.

Клас натуральних чисел

Існує також поняття "клас натуральних чисел". Самі натуральні числа вважаються одним з найстаріших визначень в математиці, вони мають на увазі під собою числа, які виникають природним чином при рахунку. Послідовність натуральних чисел в порядку зростання є натуральним поруч.



Для читання великих натуральних чисел число розбивається на спеціальні групи, що складаються з трьох цифр. Розбивка починається з правого краю. Дані групи і отримали назву класів. Перші три цифри з краю відносяться до класу одиниць, наступна трійка - клас тисяч, далі - клас мільйонів. Мільйон є тисячу тисяч та записується у вигляді скорочення млн. 1 млн. = 1 000 000. Мільярд - тисяча мільйонів, в скороченні використовується, як млрд. 1 млрд. = 1 000 000 000. Для прочитання натурального числа називають зліва направо складові числа по класах і додають назву класу.

При цьому назви класу одиниць не вимовляється, а також пропускаються класи, що складаються з трьох 0. Якщо в запису класу коштує цифра 0 і ще два 0, то вони ігноруються, і читається число, отримане винятком нулів. Наприклад, 003 - читається як «три», а 035 як «тридцять п`ять». В основі навички читання натуральних багатозначних чисел лежить вміння розбивати багатозначні числа на класи, знання класів, а також вміння прочитувати тризначні числа.

Якщо у вас виникли питання, щодо деяких понять, ми рекомендуємо ознайомитися з публікаціями в розділі Математика. Ця у цій статті поняття зустрічається не тільки в математиці і логіці, отримати більш детальну інформацію можна в статті Що таке клас.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!