» » » Що таке приватне чисел?

Що таке приватне чисел?

Що таке приватне чисел?

Більшість людей, які закінчили середню загальноосвітню школу, мають досить гарне уявлення про те, що таке приватна чисел в математиці. Але тим не менш, давайте дамо визначення цьому терміну.

Приватне числа: значення

Приватне чисел - це математична величина, отримана при розподілі одного числа на інше. Приватне показує нам, у скільки разів одне число більше іншого.

Якщо записати операцію ділення у вигляді простої формули

  • a: b = c,

то в ній a - це "ділене", b - це "дільник", а c - це і є "приватне".

Розглянемо також приклад з конкретними цифрами. Якщо ми поділимо число 39 на 3, то у відповіді отримаємо число 13. У даному випадку 13 - це приватна, результат ділення числа 39 на 3. Іншими словами можна сказати, що число 39 більше, ніж число 3, в 13 разів.



А давайте задумаємося, чи так це насправді? Щоб зрозуміти, помилилися ми чи ні, зробимо перевірку і виконаємо дію, зворотне поділу. Як ви, напевно, вже здогадалися, це множення. Помножимо число 13 на 3. У відповіді виходить 39. Ми не помилилися.

Цілі числа ділити досить просто. А ось з дробовими буде складніше. Прочитайте спеціальну статтю Як ділити дроби.

неповна частка

Про наведеному вище математичному прикладі можна сказати, що число 3 міститься в числі 39 рівно 13 разів. Однак в більшості реальних випадків такий гарний і простий відповідь отримати неможливо. Скільки разів, наприклад, число 3 міститься в числі 40?

Дана математична операція записується в такий спосіб:

  • 40: 3 = 13 (1).

Що означає цей запис? Число 3 міститься в числі 40 теж 13 разів, але при цьому ще утворюється сальдо конечне 1. В даному випадку число 13 називається "неповним приватним", а число 1 - "залишком від ділення".



Увага, тільки СЬОГОДНІ!