» » » Що таке міграція?

Що таке міграція?

Що таке міграція?

Люди завжди прагнули до кращого життя, переїжджаючи з місця на місце. Причиною могли бути голод, посуха чи військові конфлікти на Батьківщині. Для цього був придуманий навіть спеціальний термін - міграція. Що таке міграція, і які види її бувають?

Що таке міграція населення

Міграція населення - це вимушена або добровільна зміна постійного місця проживання, з залучення в соціальне та економічне життя іншої держави або регіону.

Міграція буває:

  1. Внутрішня, коли людина з сім`єю або з групою осіб переїжджає в інший регіон своєї держави. Прикладом може бути міграція з регіонів в столиці або великі міста, як це відбувається сьогодні в Росії.
  2. Зовнішня або міжнародна, коли громадянин однієї держави переїжджає в інше.

Міграцію також можна поділити на економічну і культурну.

  1. У першому випадку людину штовхає на переїзд кращі соціальні умови, тоді він стає або гастарбайтером і не пориває зв`язків з батьківщиною, або після проходження періоду адаптації вливається в нове суспільство, стаючи повноцінним його учасником.
  2. Культурна імміграція пов`язана з утиском на національному чи релігійному грунті. Таких людей називають біженцями, якщо вони приїжджають в країну з толерантним, але культурно чужим суспільством.

Тих же, хто повертається на свою історичну батьківщину (росіяни з пострадянських республік або вірмени з Туреччини), називають репатріантами.

Насильницька міграція називається інтернування (оселення). Прикладом може послужити насильницьке утримання вчених і винахідників.

Особа вчиняє міграцію - іммігрант.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!