» » » Що таке реформа?

Що таке реформа?

Що таке реформа?

Сьогодні найрізноманітніші реформи можна зустріти на кожному кроці. Ось тільки іноді самі реформатори іноді не можуть дати точну відповідь на питання про те, що таке реформа. Але ж насправді все просто. Реформа - це нововведення, які вводяться владою країни або держави за допомогою законодавства. Причому нововведення ці настільки ламають звичне життя людей, що деякі не можуть звикнути до них довгий час.

типи реформ

  1. Реформи, які покращують якість життя людей. У приклад можна привести введення євро на території Євросоюзу або скасування кріпосного права.
  2. Реформи, які знижують рівень життя людини. Яскравим прикладом тут буде збільшення пенсійного віку або збільшення податків.

Великі реформатори

Коли ми запитуємо себе про те, що таке реформа, то неодмінно згадуємо такого великого реформатора, як П. А. Столипіна. Саме ця людина вперше в Росії провів найбільшу аграрну реформу. При цьому наділи були передані в повну власність селян, була скасована черезсмужжя, у поміщиків були скуплені землі, які потім були продані селянам. Саме завдяки реформам П. А. Столипіна практично кожна бідна селянська родина отримала земельну ділянку в особисте користування.

І, звичайно, не можна не сказати кілька слів і про інше реформатора сучасності - М. С. Горбачова. Ця людина справив за час свого правління досить багато реформ, але сама запам`ятовується і значуща з них - це відмова держави від комуністичної ідеології.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!